“We kunnen altijd meer regenwater gebruiken”

19 februari 2019

Kinderboerderij De Boerenzwaluw kreeg in 2018 een regenton op hun terrein. “Hoe meer regenwater we op kunnen vangen hoe beter. Zeker ook straks als de belevingstuin is aangelegd. Dan kunnen we nog meer regenwater gebruiken! Als het even kan komt er dan nog een ton bij.”  

Lekker voor de plantjes 

Ciska te Boekhorst is een van de beheerders van de kinderboerderij. “Wij gebruiken het water nu onder andere al voor de planten bij de ingang, maar ook om schoon te maken. Wat er verrassend is? Het is een vorm van bezuiniging. Vroeger gaven we de planten water met drinkwater uit de kraan. Eigenlijk is dat natuurlijk heel gek. Gelukkig geven we nu regenwater uit de ton.” Soesja van Haarlemmermeer Waterproof vult aan: “En dat vinden plantjes nog lekkerder ook, doordat er in regenwater veel minder kalk zit!” 

Nauwelijks onderhoud 

“Wij hebben van Haarlemmermeer Waterproof een kunststof regenton gekregen. Als we nu zelf eentje zouden aanschaffen, zouden we om een eenheid te behouden nu ook voor de plastic ton gaan. Tenzij er een duidelijke educatieve waarde zou zijn, om het verschil tussen de tonnen uit te leggen. Dan zouden we kunnen overwegen bijvoorbeeld een houten ton te plaatsen. Het voordeel van een kunststof ton is wel dat we er nauwelijks onderhoud aan hebben. Al bedenk ik nu wel dat we de tonnen weer een keertje zouden kunnen schoonmaken.” 

Wil jij ook een regenton?  

Bij Boomkwekerij Tas kun je terecht voor mooie houten regentonnen. Dit zijn vaten die vroeger voor wijn zijn gebruikt. Hierdoor hebben ze een authentieke uitstraling (en in het begin ook geur). Deze vaten moet je wel altijd een beetje met water gevuld laten.

Bestel een regenton bij Tas

Voor de onderhoudsvrije kunststof tonnen slaag je zeker bij Tuincentrum Suidgeest. Deze tonnen zijn voordeliger in aanschaf en onderhoud.  

Ga langs bij tuincentrum Suidgeest

Wil jij ook een regenton? Lees meer over een regenton in de tuin.