We geven 100 regentonnen weg!

22 september 2017

UPDATE: Dezen actie is gesloten.

Vlak voor de zomervakantie mochten we met de campagne Haarlemmermeer Waterproof een gratis regenton weggegeven aan 5 basisscholen in Haarlemmermeer, inclusief aansluiting op de regenpijp. Dit leverde veel enthousiaste reacties op, waarvan ze destijds ‘maar’ 5 positief konden beantwoorden. Inmiddels is dit aantal verhoogd en geven ze de komende maanden in totaal bijna 100 regentonnen weg aan basisscholen, sportverenigingen en buurthuizen in Haarlemmermeer!

Waarom een regenton?

Door de toenemende heftige regenbuien wordt het steeds belangrijker om onze omgeving waterproof in te richting. Bij flinke plensbuien op verharde oppervlaktes kan wateroverlast ontstaan. Het versteende oppervlak kan groener worden ingericht zodat er een spons wordt gecreëerd die het water een tijdje vasthoudt. En de regenpijp kan in plaats van op het riool worden aangesloten op een regenton. Zo wordt het riool minder belast met het schone regenwater. Het water dát je opvangt kun je nuttig gebruiken, onder andere om planten te besproeien, of ramen mee te wassen. Een regenton kan niet al het regenwater dat op het dak valt opvangen, maar iedere druppel telt. En het heeft een belangrijke functie voor bewustwording. “We hopen dat deze actie bewoners van Haarlemmermeer aanzet zelf een regenton aan te schaffen”, aldus Erna Krommendijk.

Meedoen?

Alle basisscholen, sportverenigingen en buurthuizen in Haarlemmermeer kunnen zich via deze link aanmelden voor een gratis regenton. De 1e 100 aanvragen worden ingewilligd en krijgen reactie met meer informatie. Het doel is om alle regentonnen uiterlijk december van dit jaar nog te installeren.

UPDATE: Dezen actie is gesloten.