Tegel eruit, groen erin

Waarom stenen en tegels eruit?

Veel tuinen in Nederland zijn volledig betegeld. Tegels en steen in de tuin zorgt ervoor dat het water snel wegstroomt en niet door de bodem opgenomen wordt. Groen, grond en/of grind in je tuin laten het water wel door, zodat de bodem dit water kan opnemen. Dat helpt wateroverlast op straat of (bij de buren) in de tuin voorkomen. Haal de stenen uit je tuin en houd hierbij rekening met de volgende vuistregel: maximaal 1/3 van je tuin verhard, minimaal 2/3 groen. Als het heel heet is, zorgt groen in je tuin ook voor verkoeling. Stenen houden juist de hitte vast.

Dat is niet iets nieuws! In heel Nederland is Operatie Steenbreek bezig om mensen hiervan bewust te maken en tuineigenaren te helpen met de tuin vergroenen;

 

Is jouw tuin er geschikt voor?

Alle tuinen zijn geschikt voor groen. Sterker nog: Tuinen kunnen niet groen genoeg zijn. Wacht dus niet langer en haal die tegels eruit en zet je tuin vol met plantjes!

Aan de slag!

Download deze raamposter, vink aan welke maatregelen jij al hebt uitgevoerd en hang de poster voor het raam. Zo weten je buren ook wat jij doet. Misschien inspireer je hen er zo wel mee!

Download de raamposter

22Jun

Mirelle en haar dochter winnen Afternoon Tea

De afgelopen weken maakten bewoners van Haarlemmermeer kans op een Afternoon Tea bij De Olmenhorst...
Lees verder
15Jun

De tip van nieuwe partner Le Gardinier: Gebruik compost!

Haarlemmermeer Waterproof heeft er een nieuwe partner bij! Hovenier Le Gardinier heeft veel...
Lees verder
12Nov

Waar ik voor ga is de leefbaarheid van de wijk

Jan uit Hoofddorp kwam spontaan langs op het kantoor van NMCX. Hij had allerlei vragen over het...
Lees verder