Meten is weten

Waarom meten?

Vind jij het moeilijk om te bedenken waar je moet beginnen met het waterproof maken van je tuin of woning? Er bestaan meerdere (reken)tools om hier makkelijker beslissingen in te nemen.

Klimaatatlas

De klimaatatlas geeft inzicht in hittestress en wateroverlast bij jou in de straat. Zo kan je zien hoe jouw omgeving “scoort” op het gebied van hitte en water. Dat kun je gebruiken om keuzes in de te nemen maatregelen te maken.

Waterlabel

Het waterlabel geeft informatie over de capaciteit van jouw huis/tuin om water vast te houden. Heb je plannen om waterproof maatregelen in je tuin toe te passen? Vul je gegevens in voor een goede nulmeting. Heb je al maatregelen uitgevoerd? Dan kun je dit hier invoeren en zie je hoeveel je label stijgt. Dit is niet alleen interessant voor jezelf, maar ook voor aannemers, makelaars en taxateurs. En vergeet het je buren niet te laten zien!

PerceelTool

Wil je echt het diepe in? Dan kan je de PerceelTool downloaden. Dit programma berekent op basis van de indeling, eigenschappen en oppervlakken de hoeveelheid regenwater die jouw tuin kan verwerken en hoeveel water afstroomt naar het openbaar gebied of riolering. Met de PerceelTool zie je zowel wat er gebeurt bij kleine buien, langdurige neerslag als bij een hoosbui. Grafieken en animaties tonen de effecten van verschillende (combinaties van) maatregelen.

Is jouw woning geschikt?

Voor elke woning kun je tools gebruiken om meer te weten over het waterproof maken van jouw huis en tuin. Ook als je geen tuin hebt, kun je inzicht krijgen in hoeveel regen er bijvoorbeeld op jouw dak valt. Voor iedereen is er kennis te vinden online.

Download deze raamposter, vink aan welke maatregelen jij al hebt uitgevoerd en hang de poster voor het raam. Zo weten je buren ook wat jij doet. Misschien inspireer je hen er zo wel mee!

Download de raamposter

31Mrt

Doe mee met het HaKa Tegelwippen!

Wip je mee? Doe mee met het HaKa! Het watte? Een heus kampioenschap in Haarlemmermeer! En het...
Lees verder
22Jun

Mirelle en haar dochter winnen Afternoon Tea

De afgelopen weken maakten bewoners van Haarlemmermeer kans op een Afternoon Tea bij De Olmenhorst...
Lees verder
15Jun

De tip van nieuwe partner Le Gardinier: Gebruik compost!

Haarlemmermeer Waterproof heeft er een nieuwe partner bij! Hovenier Le Gardinier heeft veel...
Lees verder

Wip je mee? Doe mee met het HaKa!

Het watte? Het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen! Een heus kampioenschap in Haarlemmermeer! En het mooie is: iedereen kan meedoen! Wie wipt de meeste tegels uit zijn of haar (voor)tuin en maakt daarmee kans op 5 zitmeubels van BioBound?

Ga naar de Actiepagina