“Waar ik voor ga is de leefbaarheid van de wijk”

Jan uit Hoofddorp kwam spontaan langs op het kantoor van NMCX. Hij had allerlei vragen over het waterproof maken van zijn tuin. “Ik wil meer met m’n tuin. Ik heb al een regenton staan waardoor ik een regenpijp heb kunnen afkoppelen van het riool. Ik wil er nog wel twee bij. Ik denk dat het goed is om het riool te ontlasten”

Geveltuin in marge-wand

De woningen bij hem in de buurt zijn gebouwd met voorbereiding op een uitbouw en hebben een marge-wand. Hier wil hij een geveltuin in bouwen met zigzaggende bloembakken waar de regenpijp op uitkomt, zodat die bakken vanzelf regenwater toegevoerd krijgen. De gemeente gaat geveltuintjes opnemen in het beheerplan. Het doel is bewoners te stimuleren om geveltuintjes aan te leggen. Ze kunnen deze tuintjes zelf realiseren en netjes houden, maar vanzelfsprekend mogen ze geen overlast veroorzaken.

Wijkaanpak

Jan gaat zelf ook aan de slag bij zijn wijkraad. “Waarom krijgen niet al die marge-wanden in de buurt een geveltuin? En van die saaie stukjes groen kunnen we makkelijk mooie bloemenveldjes maken.” Een deel van de voortuinen in de straat zijn erg slecht onderhouden. De wijkraad probeert iedereen te betrekken om de wijk te vergroenen. Jan: “Waar ik voor ga is de leefbaarheid van de wijk”

Raamposter invullen

De raamposter neemt hij graag mee om thuis voor het raam te hangen. Hij wijst naar de verschillende maatregelen: “Jaja, die heb ik al, en die. En ik heb ook nog een paar dingen die hier niet eens op staan! Die zal ik onderaan invullen. Ik hoop dat het mijn buren nog meer inspireert om ook aan de slag te gaan.”

Wil jij ook jouw buurt waterproof maken? Kijk voor de mogelijkheden op onze website of neem met ons contact op.