Unieke aanpak Klimaatadaptatie voor kinderen

10 april 2018

Op maandag 9 april werd de eerste lesbrief “Klimaatadaptatie” door Wethouder John Nederstigt uitgereikt aan directeur Robert Corver van de Dik Trom school. Deze lesbrief en het bijbehorende filmpje zijn onderdeel van een unieke aanpak om klimaatadaptatie bij kinderen onder de aandacht te brengen.

Regentonnen en online filmpje

In de laatste maanden van 2017 zijn op verschillende scholen in Haarlemmermeer regentonnen geplaatst. In het speciaal hiervoor ontwikkelde filmpje leggen John Nederstigt en voetbalster Rocky Hehakaija uit wat klimaatverandering is, wat wij kunnen doen om die verandering tegen te gaan en hoe wij onze omgeving zo kunnen inrichten dat we hier steeds minder last van hebben (klimaatadaptatie). Dit filmpje is speciaal gemaakt als ondersteuning bij educatie over klimaatverandering  voor de basisschool.

Integrale benadering

Uniek van deze aanpak is de integrale benadering. De kinderen wordt door middel van het filmpje en daarna volgend groepsgesprek uitgelegd wat de urgentie van klimaatadaptatie is. Met de fysieke regenton die bij hen op het schoolplein staat, ervaren ze hoe je hier gemakkelijk zelf een rol in kunt spelen.