Waarom een regenwaterschutting?

Wil je meer regenwater opvangen dan met een regenton kan? Je kunt regenwater ook (verticaal) opslaan met bijvoorbeeld een regenwaterschutting. Een schutting van 1 meter breed kan al gauw zo’n 300L regenwater opslaan. Je kunt er vervolgens ook een kraantje aan maken om het water te gebruiken voor het vullen van gieters of voor de aansluiting van een druppelsysteem (irrigatie). Voor sproeien heb je een pomp nodig voor voldoende druk. En, heel belangrijk, om legionellabesmetting te voorkomen, moet er gebruik worden gemaakt van een legionellafilter.

Je kan ook een regenwaterschuurtje bouwen

Aan de slag!

Te koop bij:
Rainwinner

Aanleggen door:
Hovenier Greenspot

Hovenier Le Gardinier

Voordelen op een rijtje

  • Groot waterbufferingsvermogen
  • Relatief weinig ruimte nodig
  • Samen met de buren aan te schaffen (kosten en opbrengst delen)
  • Afhankelijk van je budget kun je veel of weinig elementen aanschaffen

Download deze raamposter, vink aan welke maatregelen jij al hebt uitgevoerd en hang de poster voor het raam. Zo weten je buren ook wat jij doet. Misschien inspireer je hen er zo wel mee!

Download de raamposter

Tegel eruit – boom erin! Tegel eruit – boom erin!

Tegel eruit – boom erin!

Bomen hebben veel positieve effecten op onze leefomgeving. Plant dus een boom in je tuin en je benut de voordelen dicht bij huis!

Lees meer >
Open goot Open goot

Open goot

Open goten leiden regenwater vanaf de afgekoppelde regenpijp naar een sloot of een vijver. Daar kan het water gebufferd worden en langzaam infiltreren. Open goten kunnen ...

Lees meer >
Wateropslag in de bodem Wateropslag in de bodem

Wateropslag in de bodem

Regenwater uit de regenpijp of het water van verharde oppervlakken kan afgevoerd worden naar een infiltratievoorziening ...

Lees meer >