HET HAKA

Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen

Wip je mee?

Doe mee met het HaKa! Het watte? Een heus kampioenschap in Haarlemmermeer! En het mooie is: iedereen kan meedoen! Wie wipt de meeste tegels uit zijn of haar (voor)tuin en maakt daarmee kans op 5 zitmeubels van BioBound?

Kan jouw tuin wel wat groener? Ga dan nu aan de slag en haal die tegels uit je tuin! Jij wilt toch ook dat jouw tuin leuker, groener, koeler en aangenamer wordt om in te verblijven en naar te kijken? Waarom het zo belangrijk is om tegels uit je tuin te vervangen voor groen, vertellen we je op de pagina “Tegel eruit, groen erin”.

De competitie loopt de hele zomer. Meedoen kan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina en inschrijven kan tot 29 september. Op 29 september moeten wel de tegels al uit de tuin zijn, de actie sluit op 30 september. Op 10 oktober wordt de winnende deelnemer bekend gemaakt en de prijs uitgereikt!

Wat valt er te winnen?

Doe mee aan het HaKa! De eerste 40 deelnemers ontvangen een stevige regenton, beschikbaar gesteld door het Hoogheemraadschap van Rijnland.

De eerste 50 aanmeldingen van bewoners van een huurwoning van Ymere ontvangen een cadeaubon van €30 euro voor het kopen van tuinplanten.

Nb: haal minimaal 1 m2 of 9 stoeptegels uit je tuin om kans te maken op de regenton en de cadeaubon van Ymere (alleen voor huurders).

En last but not least ontvangt de deelnemer of het deelnemende team dat de meeste tegels heeft gewipt 5 modieuze zitmeubels die het bedrijf BioBound ter beschikking heeft gesteld. Deze zitmeubels zijn – heel toepasselijk – gemaakt van gerecyclede tegels.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid en wordt mede mogelijk gemaakt door Woningcorporatie Ymere, Hoogheemraadschap Rijnland, Gemeente Haarlemmermeer, BioBound, en hoveniersbedrijf Le Gardinier.

Meer informatie

1.

Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina. In dit formulier geef je aan waar je tegels gaat wippen, en hoeveel tegels je gaat wippen.

 

1.

Wip alleen tegels uit je eigen (voor-, achter-, of geveltuin). Elke tegel telt! NB: Wip geen tegels in de openbare ruimte. Wil je graag een geveltuin voor je huis maar is de grond van de gemeente? Neem dan contact op met Mariken Straat, mariken.straat@nmcx.nl

2.

Fotografeer je betegelde tuin, om te laten zien hoe het was. Fotografeer daarna de (stapel) tegels die je hebt verwijderd en stuur de foto’s naar info@haarlemmermeerwaterproof.nl . Geef daarbij ook het aantal tegels door en jouw bijdrage wordt geregistreerd. Tegelwip-grootheidswaanzin wordt niet gewaardeerd. Dus geen aantallen doorgeven die niet kloppen!

De gemeente zorgt voor een container in de buurt waar de tegels in kunnen worden gedaan.

3.

Bij geconstateerde overtreding van bovenstaande spelregels of als je niet blijkt te voldoen aan de voorwaarden (zie hieronder), word je als deelnemer gediskwalificeerd.

Tegelservice van de gemeente

De gemeente draagt zorg voor het plaatsen van een container in de buurt. Deze containers worden waarschijnlijk half september geplaatst, alle deelnemers ontvangen daarover bericht. Door de tegelservice wordt het bewoners makkelijker gemaakt om versteende tuinen aan te pakken. Heb je geen plek om de tegels op te slaan? Neem dan even per mail contact op.

Geen tegels, wel je steentje ‘wegdragen’?
Wil je wel graag een deelnemer aan de overwinning helpen, of onze gemeente helpen aan een hogere plaats op de ranglijst van het NK-tegelwippen? Neem dan even contact op via info@haarlemmermeerwaterproof.nl . Er zijn genoeg mensen met tegels die jouw hulp en spierballen kunnen gebruiken!

 

Meer weten over het NK Tegelwippen?

Kijk op de website van het NK tegelwippen.

Laten we samen wateroverlast voorkomen en onze mooie omgeving nog groener maken!

We vinden het leuk als je nadat je klaar bent foto’s van het resultaat deelt op de facebook pagina van Haarlemmermeer Waterproof!
Houd rekening met de corona-regels, dus: 1,5 meter afstand!

AANMELDFORMULIER

  PERSOONSGEGEVENS

  DE WONING BETREFT EEN:

  WERKZAAMHEDEN

  Deze twee vinkjes zijn verplicht. Als je ze niet aanvinkt, kan je het formulier niet versturen.

  TUSSENSTAND HAKA

  PositieTeamAantal tegels
  #1Team Nieuw Vennep - Amy222
  #2Gunilla - Hoofddorp183
  #3Martijn - Nieuw Vennep180
  #4Team Nieuw Vennep - Joyce175
  #5Rick - Badhoevedorp160
  #6Groenere Tuin Rijsenhout150
  #7Patrick - Zwanenburg122
  #8Eric - Hoofddorp108
  #9Gerda - Hoofddorp107
  #10Patrick - Nieuw Vennep106
  #11Jer - Nieuw Vennep96
  #12Marco - Zwanenburg85
  #13Team Nieuw Vennep - Mathilde81
  #14Eva - Hoofddorp72
  #15Vanessa - Lisserbroek72
  #16Chantal - Lisserbroek67
  #17Kimberly - Hoofddorp66
  #18Steffie - Hoofddorp65
  #19Lies - Hoofddorp64
  #20Team Nieuw Vennep - Maureen52
  #21Team Nieuw Vennep - Jacqueline50
  #22Ria - Hoofddorp40
  #23Mirelle - Nieuw Vennep31
  #24Het Oude Buurtje - Hoofddorp27
  #25W.J.E. - Zwanenburg25
  #26Suzanne W.H. - Hoofddorp23
  #27Suzanne W. - Hoofddorp22
  #28Claudia - Hoofddorp20
  #29Annemarie K. - Hoofddorp18
  #30Maaike - Vijfhuizen15
  #31Annemarie R. - Hoofddorp14
  #32Hester - Hoofddorp14
  #33Youri - Nieuw Vennep12
  #34Peter - Hoofddorp10
  #35Karin - Hoofddorp10
  #36Asiatou - Hoofddorp10
  #37Angelique - Hoofddorp8