HET HAKA

Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen

EN DE WINNAARS ZIJN BEKEND!

Mathilde, Maureen, Amy, Jacky en Joyce vormden samen een team en het lukte hen om de hoofdprijs van het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen binnen te slepen! Gefeliciteerd dames, met jullie fantastische prestatie!

Op 11 oktober wordt de hoofdprijs, 5 zit-meubels van BioBound, door wethouder Mariette Sedee aan de winnaars overhandigt. Wil je daar bij zijn? Dat kan! Kom dan op maandag 11 oktober om 15.30 uur naar de plek waar het Zomerpark grenst aan het Goudensteinpark in Nieuw Vennep.

Nog meer goed nieuws: Haarlemmermeer is op de 46ste plek geëindigd bij het NK Tegelwippen! Nadat onze gemeente lange tijd onderaan bungelde rond de 67ste plaats, hebben we met z’n allen nog een mooie eindsprint weten te realiseren. Dank aan alle Haarlemmermeerse tegelwippers voor jullie inspanningen! De ranglijst van het NK Tegelwippen vind je hier.

PositieTeamAantal tegels
#1Team Nieuw Vennep - Mathilde, Maureen, Amy, Jacky en Joyce590
#2Martijn - Nieuw Vennep312
#3Team Nieuw Vennep - Amy222
#4Team Nieuw Vennep - Joyce175
#5Rick - Badhoevedorp160
#6Groenere Tuin Rijsenhout150
#7Patrick - Nieuw Vennep140
#8Patrick - Zwanenburg122
#9Gerda - Hoofddorp107
#10Ria - Hoofddorp100
#11Jer - Nieuw Vennep96
#12Marco - Zwanenburg85
#13Team Nieuw Vennep - Mathilde81
#14Vanessa - Lisserbroek72
#15Chantal - Lisserbroek67
#16Steffie - Hoofddorp65
#17Team Nieuw Vennep - Maureen62
#18Team Nieuw Vennep - Jacqueline50
#19Asiatou - Hoofddorp32
#20Mirelle - Nieuw Vennep31
#21Het Oude Buurtje - Hoofddorp27
#22Suzanne W.H. - Hoofddorp23
#23Maaike - Vijfhuizen15
#24Hester - Hoofddorp14
#25Youri - Nieuw Vennep12
#26Annemarie K. - Hoofddorp10
#27Peter - Hoofddorp10
#28Angelique - Hoofddorp8
Aanmeldingen na 1 september:
#29Ward - Badhoevedorp1281
#30Tom - Vijfhuizen1067
#31Linda - Hoofddorp1000
#32Jasper - Hoofddorp453
#33Jhon - Hoofddorp283
#34Gunilla - Hoofddorp256
#35Chantal - Badhoevedorp191
#36Eric - Hoofddorp190
#37Lies - Hoofddorp187
#38David - Rijsenhout130
#39Wia - Zwanenburg126
#40Eva - Hoofddorp96
#41Kimberly - Hoofddorp59
#42P. en I. - Zwanenburg50
#43Jurgen - Hoofddorp49
#44Christa - Hoofddorp48
#45O.e. F. - Hoofddorp45
#46Suzanne W. - Hoofddorp22
#47Claudia - Hoofddorp20
#48Annemarie R. - Hoofddorp14

Wip je mee?

Van 1 april tot 1 oktober 2021 werd in Haarlemmermeer het HaKa georganiseerd. Het watte? Het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen! Inschrijving is helaas niet meer mogelijk. Op 11 oktober is de hoofdprijs uitgereikt door wethouder M. Sedee.

Ook in 2022 zal Haarlemmermeer Waterproof een campagne organiseren om inwoners van Haarlemmermeer te stimuleren hun tuinen te vergroenen, dus houd deze website en onze facebook pagina in de gaten want iedereen kan meedoen!

Kan jouw tuin wel wat groener? Doe dan in 2022 mee met de campagne en haal minimaal 10 stoeptegels of 1m2 tegels uit je tuin! Jij wilt toch ook dat jouw tuin leuker, groener, koeler en aangenamer wordt om in te verblijven en naar te kijken? Waarom het zo belangrijk is om tegels uit je tuin te vervangen voor groen, vertellen we je op de pagina “Tegel eruit, groen erin”.

Wat viel er te winnen?

In totaal ontvingen alle 37 deelnemers die in aanmerking kwamen inmiddels een stevige regenton, beschikbaar gesteld door het Hoogheemraadschap van Rijnland. Hoveniersbedrijf Le Gardinier heeft de regentonnen geleverd én aangesloten.

Alle deelnemende bewoners van een huurwoning van Ymere hebben van hen een cadeaubon ontvangen van €30 euro voor het kopen van tuinplanten.

En last but not least ontving het deelnemende team dat de meeste tegels heeft gewipt de 5 modieuze zitmeubels die het bedrijf BioBound ter beschikking heeft gesteld. Deze zit-elementen zijn – heel toepasselijk – gemaakt van gerecyclede tegels. De hoofdprijs werd op 11 oktober officieel aan de winnaars overhandigd door wethouder M. Sedee.

Alleen deelnemers die zich vóór 1 september hadden aangemeld kwamen in aanmerking voor de hoofdprijs.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid en wordt mede mogelijk gemaakt door Woningcorporatie Ymere, Hoogheemraadschap Rijnland, Gemeente Haarlemmermeer, BioBound, en hoveniersbedrijf Le Gardinier.

Meer informatie

Aanmelden kon via het formulier onderaan deze pagina. In dit formulier kon je aangeven hoeveel tegels je van plan was te gaan wippen en waar.

1.

Wip alleen tegels uit je eigen (voor-, achter-, of geveltuin). Elke tegel telt! NB: Wip geen tegels in de openbare ruimte. Wil je graag een geveltuin voor je huis maar is de grond van de gemeente? Neem dan contact op met Mariken Straat, mariken.straat@nmcx.nl

2.

Fotografeer je betegelde tuin, om te laten zien hoe het was. Fotografeer daarna de (stapel) tegels die je hebt verwijderd én de mooie tuin die je er voor terug hebt gekregen, en stuur de foto’s naar info@haarlemmermeerwaterproof.nl . Geef daarbij ook het aantal tegels door en jouw bijdrage wordt geregistreerd. Tegelwip-grootheidswaanzin wordt niet gewaardeerd. Dus geen aantallen doorgeven die niet kloppen!

3.

Bij geconstateerde overtreding van bovenstaande spelregels of als je niet blijkt te voldoen aan de voorwaarden (zie hieronder), word je als deelnemer gediskwalificeerd.

Tegelservice van de gemeente

De tegels worden opgehaald door de tegelservice van de gemeente. Op 4 oktober worden alle betonnen tegels opgehaald, en op 6 oktober alle gebakken stenen (klinkers), natuursteen en grind.

Door de tegelservice wordt het bewoners makkelijker gemaakt om versteende tuinen aan te pakken. Heb je geen plek om de tegels op te slaan? Neem dan even per mail contact op.

Geen tegels, wel je steentje ‘wegdragen’?
Wil je volgend jaar wel graag een deelnemer aan de overwinning helpen, of onze gemeente helpen aan een hogere plaats op de ranglijst van het NK-tegelwippen? Neem dan even contact op via info@haarlemmermeerwaterproof.nl . Er zijn genoeg mensen met tegels die jouw hulp en spierballen kunnen gebruiken!

 

Meer weten over het NK Tegelwippen?

Kijk op de website van het NK tegelwippen.

Je kunt met deze wedstrijd meedoen als je in Haarlemmermeer woont.

Je kunt met deze wedstrijd meedoen als tegels wipt op je eigen grond, of in de tuin van de woning die je huurt van de woningcoöperatie. Wil je tegels verwijderen vóór of aan de zijkant van je huis en is de grond van de gemeente? Doe dan mee aan de campagne: “Meer biodiversiteit, help jij ook een handje?”. Neem daarvoor contact op met Mariken Straat, mariken.straat@nmcx.nl

Je kunt met deze wedstrijd meedoen als je toestemming geeft om je gegevens te gebruiken om persoonlijk contact met je op te nemen. Dit doen wij enkel als het om het HaKa gaat. Na afloop van de wedstrijd zullen wij je gegevens verwijderen.

Laten we samen wateroverlast voorkomen en onze mooie omgeving nog groener maken!

We vinden het leuk als je nadat je klaar bent foto’s van het resultaat deelt op de facebook pagina van Haarlemmermeer Waterproof.