HET HAKA

Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen

Wip je mee?

Doe mee met het HaKa! Het watte? Een heus kampioenschap in Haarlemmermeer! En het mooie is: iedereen kan meedoen! Wie wipt de meeste tegels uit zijn of haar (voor)tuin en maakt daarmee kans op 5 zitmeubels van BioBound?

Kan jouw tuin wel wat groener? Ga dan nu aan de slag en haal die tegels uit je tuin! Jij wilt toch ook dat jouw tuin leuker, groener, koeler en aangenamer wordt om in te verblijven en naar te kijken? Waarom het zo belangrijk is om tegels uit je tuin te vervangen voor groen, vertellen we je op de pagina “Tegel eruit, groen erin”.

De competitie loopt de hele zomer. Meedoen kan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina en inschrijven kan tot 1 september. Op 10 oktober wordt de winnende deelnemer bekend gemaakt en de prijs uitgereikt!

Wat valt er te winnen?

Doe mee aan het HaKa en maak kans op de 5 modieuze zitmeubels die het bedrijf BioBound ter beschikking heeft gesteld. Deze zitmeubels zijn – heel toepasselijk – gemaakt van gerecyclede tegels en bakstenen.

Daarnaast krijgen de eerste 40 deelnemers een stevige regenton, beschikbaar gesteld door het Hoogheemraadschap Rijnland.

De eerste 50 aanmeldingen van bewoners van een huurwoning van Ymere ontvangen een cadeaubon van €30 euro voor het kopen van tuinplanten.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid en wordt mede mogelijk gemaakt door Woningcorporatie Ymere, Hoogheemraadschap Rijnland, Gemeente Haarlemmermeer, BioBound, en hoveniersbedrijf Le Gardinier.

Meer informatie

1.

Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina. In dit formulier geef je aan waar je tegels gaat wippen, en hoeveel tegels je gaat wippen.

 

1.

Wip alleen tegels uit je eigen (voor-, achter-, of geveltuin). Elke tegel telt! NB: Wip geen tegels in de openbare ruimte. Wil je graag een geveltuin voor je huis maar is de grond van de gemeente? Neem dan contact op met Mariken Straat, mariken.straat@nmcx.nl

2.

Fotografeer je betegelde tuin, om te laten zien hoe het was. Fotografeer daarna de (stapel) tegels die je hebt verwijderd en stuur de foto’s naar info@haarlemmermeerwaterproof.nl . Geef daarbij ook het aantal tegels door en jouw bijdrage wordt geregistreerd. Tegelwip-grootheidswaanzin wordt niet gewaardeerd. Dus geen aantallen doorgeven die niet kloppen!

De tegelservice van de gemeente zal de tegels komen ophalen.

3.

Bij geconstateerde overtreding van bovenstaande spelregels of als je niet blijkt te voldoen aan de voorwaarden (zie hieronder), word je als deelnemer gediskwalificeerd.

Tegelservice van de gemeente

De tegels zullen volgens een planning worden opgehaald door de tegelservice van de gemeente. Zodra de planning gereed is zal die op deze website worden gepubliceerd en deelnemers worden daarover ook per email geïnformeerd. De bedoeling is om de tegels volgens een planning per wijk op te halen. Door de tegelservice wordt het bewoners makkelijker gemaakt om versteende tuinen aan te pakken. Heb je geen plek om de tegels op te slaan? Neem dan even per mail contact op.

Geen tegels, wel je steentje ‘wegdragen’?
Wil je wel graag een deelnemer aan de overwinning helpen, of onze gemeente helpen aan de eerste plaats van het NK-tegelwippen? Neem dan even contact op via info@haarlemmermeerwaterproof.nl . Er zijn genoeg mensen met tegels die jouw hulp en spierballen kunnen gebruiken.

 

Meer weten over het NK Tegelwippen?

Kijk op de website van het NK tegelwippen.

Laten we samen wateroverlast voorkomen en onze mooie omgeving nog groener maken!

We vinden het leuk als je nadat je klaar bent foto’s van het resultaat deelt op de facebook pagina van Haarlemmermeer Waterproof!
Houd rekening met de corona-regels, dus: 1,5 meter afstand!

AANMELDFORMULIER

  PERSOONSGEGEVENS

  DE WONING BETREFT EEN:

  WERKZAAMHEDEN

  Deze twee vinkjes zijn verplicht. Als je ze niet aanvinkt, kan je het formulier niet versturen.

  TUSSENSTAND HAKA

  PositieTeamAantal tegels
  #1Joyce - Nieuw Vennep400
  #2Groenere Tuin Rijsenhout200
  #3Martijn - Nieuw Vennep180
  #4Rick - Badhoevedorp160
  #5Steffie, Albergerbos - Hoofddorp150
  #6Team Nieuw Vennep - Mathilde81
  #7Team Nieuw Vennep - Amy50
  #8Team Nieuw Vennep - Jacqueline40
  #9Gerda - Hoofddorp36
  #10Het Oude Buurtje - Hoofddorp27
  #11Annemarie - Hoofddorp18
  #12Patrick - Zwanenburg15
  #13Team Nieuw Vennep - Maureen13
  #14Karin - Hoofddorp10
  #15Asiatou, Albergerbos - Hoofddorp10