HET HAKA

Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen

Editie 2022

Het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen editie 2022 is gesloten. Het is niet meer mogelijk om in te schrijven. Voorinschrijving voor de campagne editie 2023 start op 1 maart as.

In 2021 en 2022 organiseerde Haarlemmermeer Waterproof het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen en er waren leuke prijzen te winnen:

Het Hoogheemraadschap Rijnland stelde regentonnen beschikbaar, waarvan de eerste 30 gratis bij de deelnemer thuis werden geïnstalleerd door hovenier Le Gardinier. Daarnaast waren er 10 regentonnen die door de deelnemers zelf geïnstalleerd moesten worden.

Voor de eerste 50 huurders van Woningcorporatie Ymere die zich inschreven was er een tuincadeaubon t.w.v. 30 euro.

De hoofdprijs was dit jaar een cadeaubon van € 50,- euro van Gamma Hoofddorp, die de deelnemer kon besteden aan tuinbenodigdheden. Degene die het hoogste percentage vierkante meter aan tegels uit de tuin haalde, won  de wedstrijd! Mensen met een kleine tuin maakten zo ook een kans om te winnen. De prijsuitreiking werd op 17 november verricht door wethouder mw. Van der Meij. Gamma Hoofddorp kwam die dag bovendien met de verrassing dat zij niet één, maar wel vijf deelnemers wilden belonen met een cadeaubon!

De gewipte tegels werden opgehaald door de elektrische vrachtauto van onze partner Dura Vermeer.

Meer informatie vind je onder de lijst van deelnemers in 2022:

PositieNaam deelnemer(s)Aantal vierkante meters
#1Adri, Zwanenburg85
#2Fam. Veltman, Badhoevedorp80
#3Doede, Badhoevedorp80
#4De Baklappen, Hoofddorp60
#5Jasper, Hoofddorp50
#6Swan, Zwanenburg50
#7Marianne, Nieuw Vennep49
#8Nuno, Nieuw Vennep35
#9Lisanne, Nieuw Vennep32
#10Gionti, Hoofddorp30
#11De drill rappers, Hoofddorp30
#12Astrid, Badhoevedorp30
#13Mascha, Rijsenhout25
#14Sonja, Lisserbroek25
#15Martine, Hoofddorp19
#16Tabbers, Lisserbroek15,9
#17Loes, Hoofddorp15
#18JP, Hoofddorp15
#19Karin, Zwanenburg15
#20Lianne, Nieuw Vennep12
#21Fbo, Hoofddorp12
#22De Gier, Nieuw Vennep10
#23Korneel, Nieuw Vennep10
#24Martin, Hoofddorp10
#25Gabriëla, Rijsenhout9
#26Remco, Hoofddorp8,75
#27Tecuna, Hoofddorp8,64
#28Van der Maden, Zwanenburg8
#29Johan, Badhoevedorp8
#30Yvonne, Hoofddorp7,75
#31Kirsten, Nieuw Vennep7,5
#32Berry, Nieuw Vennep7
#33Ab, Hoofddorp5,7
#34Team Bijentuin, Nieuw Vennep5,5
#35Frances, Hoofddorp5
#36Gaby, Hoofddorp5
#37Isabel, Nieuw Vennep5
#38WIB, Badhoevedorp4,75
#39Nicole, Hoofddorp4
#40Maurice, Hoofddorp4
#41Eugene, Zwanenburg4
#42C.E., Hoofddorp4
#43Norman, Hoofddorp3,5
#44Fort 34, Nieuw Vennep3
#45Van den Broek, Nieuw Vennep3
#46Inge, Hoofddorp3
#47Carolien, Hoofddorp3
#48Wim, Hoofddorp2,4
#49A., Hoofddorp2
#50vandenBerg, Nieuw Vennep2
#51Arjenne, Zwanenburg2
#52Thess, Nieuw Vennep2
#53Jolanda, Hoofddorp1,6
#54Ingrid, Hoofddorp1,5
#55Callista, Hoofdorp1
#56Gerda, Zwanenburg1
#57Wendolien, Hoofddorp1

Wip je mee?

Van 19 maart tot en met 31 oktober 2022 werd in Haarlemmermeer opnieuw het HaKa georganiseerd. Het watte? Het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen! De inschrijving voor 2022 is inmiddels gesloten.

Ook in 2023 organiseert Haarlemmermeer Waterproof een campagne om inwoners van Haarlemmermeer te stimuleren hun tuinen te vergroenen. Op  deze website en op onze facebook pagina vind je leuke tips over de inrichting van je tuin en hoe ook jij kunt bijdragen om Haarlemmermeer klimaatbestendiger te maken. Dus geef je op want iedereen kan meedoen!

Kan jouw tuin wel wat groener? Doe dan in 2023 mee met de campagne en haal minimaal 1m2 tegels uit je tuin! Jij wilt toch ook dat jouw tuin leuker, groener, koeler en aangenamer wordt om in te verblijven en naar te kijken? Waarom het zo belangrijk is om tegels uit je tuin te vervangen voor groen, vertellen we je op de pagina “Tegel eruit, groen erin”.

Tegelservice

De verwijderde tegels worden bij de deelnemers thuis opgehaald: met een 100% elektrische vrachtauto van onze partner Dura Vermeer. De Tegelservice haalt op een aantal dagen de tegels en andere verharding op. Deelnemers krijgen daarover tijdig bericht. Tot die tijd kunnen de tegels het beste bewaard worden in een hoekje van de tuin.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid en wordt mede mogelijk gemaakt door Woningcorporatie Ymere, Hoogheemraadschap Rijnland, Gemeente Haarlemmermeer, hoveniersbedrijf Le Gardinier, Dura Vermeer en Gamma Hoofddorp.

Meer informatie

Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina. In dit formulier kun je aangeven hoeveel vierkante meter verharding je van plan bent om te gaan wippen.

1.

Wip alleen tegels uit je eigen (voor-, achter-, of geveltuin). Elke onttegelde vierkante meter telt! NB: Wip geen tegels uit de openbare ruimte. Wil je graag een geveltuin voor je huis maar is de grond van de gemeente? Neem dan contact op met Mariken Straat, mariken.straat@nmcx.nl

2.

Fotografeer je betegelde tuin, om te laten zien hoe het was. Fotografeer daarna de (stapel) tegels die je hebt verwijderd én de mooie tuin die je er voor terug hebt gekregen, en stuur de foto’s naar info@haarlemmermeerwaterproof.nl . Geef daarbij ook het aantal vierkante meters groene tuin op die je hebt gecreëerd en jouw bijdrage wordt geregistreerd. Tegelwip-grootheidswaanzin wordt niet gewaardeerd. Dus geen aantallen doorgeven die niet kloppen!

3.

Bij geconstateerde overtreding van bovenstaande spelregels of als je niet blijkt te voldoen aan de voorwaarden (zie hieronder), word je als deelnemer gediskwalificeerd.

Tegelservice

De tegels zullen worden opgehaald op een paar van tevoren vastgestelde dagen. Daarover zal later op deze pagina worden bericht.

Door de tegelservice wordt het bewoners makkelijker gemaakt om versteende tuinen aan te pakken. Heb je geen plek om de tegels op te slaan? Neem dan even per mail contact op.

Geen tegels, wel je steentje ‘wegdragen’?
Wil je wel graag een deelnemer aan de overwinning helpen, of onze gemeente groener maken? Neem dan even contact op via info@haarlemmermeerwaterproof.nl . Er zijn genoeg mensen met tegels die jouw hulp en spierballen kunnen gebruiken!

Je kunt met deze wedstrijd meedoen als je in Haarlemmermeer woont.

Je kunt met deze wedstrijd meedoen als tegels wipt op je eigen grond, of in de tuin van de woning die je huurt van de woningcoöperatie. Wil je tegels verwijderen vóór of aan de zijkant van je huis en is de grond van de gemeente? Doe dan mee aan de campagne: “Meer biodiversiteit, help jij ook een handje?”. Neem daarvoor contact op met Mariken Straat, mariken.straat@nmcx.nl

Je kunt met deze wedstrijd meedoen als je toestemming geeft om je gegevens te gebruiken om persoonlijk contact met je op te nemen. Dit doen wij enkel als het om het HaKa gaat. Na afloop van de wedstrijd zullen wij je gegevens verwijderen.

Laten we samen wateroverlast en hitte voorkomen en onze mooie omgeving nog groener maken!

We vinden het leuk als je nadat je klaar bent foto’s van het resultaat deelt op de facebook pagina van Haarlemmermeer Waterproof.