HET HAKA

Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen

Editie 2022

Doe ook in 2022 mee met het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen!

Ook dit jaar organiseert Haarlemmermeer Waterproof het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen en opnieuw zijn er leuke prijzen te winnen:

Het Hoogheemraadschap Rijnland stelt ook dit jaar regentonnen beschikbaar. De eerste 30 aanmeldingen ontvangen niet alleen een ton, maar deze wordt ook gratis bij de deelnemer thuis geïnstalleerd door hovenier Le Gardinier.

Voor de eerste 50 huurders van Woningcorporatie Ymere die zich inschrijven is er een tuincadeaubon t.w.v. 30 euro. Dus schrijf je nu alvast in zodat je zeker bent van je ton en (als huurder) van je bon!

De hoofdprijs is dit jaar een cadeaubon van € 50,- euro van Gamma Hoofddorp, die je kunt besteden aan tuinbenodigdheden.

Meer informatie vind je onder de lijst met deelnemers:

PositieNaam deelnemer(s)Aantal vierkante meters
#1Fam. Veltman, Badhoevedorp80
#2Adri, Zwanenburg75
#3De Baklappen, Hoofddorp60
#4Saskia, Zwanenburg55
#5Jasper, Hoofddorp50
#6Tabbers, Lisserbroek15,9
#7Loes, Hoofddorp15
#8JP, Hoofddorp15
#9De Gier, Nieuw Vennep10
#10Gabriëla, Rijsenhout9
#11Van der Maden, Zwanenburg8
#12Yvonne, Hoofddorp7,75
#13Kirsten, Nieuw Vennep7,5
#14Berry, Nieuw Vennep7
#15Frances, Hoofddorp5
#16Gaby, Hoofddorp5
#17WIB, Badhoevedorp4,75
#18Nicole, Hoofddorp4
#19Martine, Hoofddorp4
#20Maurice, Hoofddorp4
#21Norman, Hoofddorp3,5
#22Fort 34, Nieuw Vennep3
#23Callista, Hoofdorp1
#24Gerda, Zwanenburg1
#25Wendolien, Hoofddorp1
#26
#27
#28

Wip je mee?

Van 19 maart tot en met 31 oktober wordt in Haarlemmermeer opnieuw het HaKa georganiseerd. Het watte? Het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen! Het inschrijfformulier vind je helemaal onderaan deze pagina.

Ook in 2022 organiseert Haarlemmermeer Waterproof een campagne om inwoners van Haarlemmermeer te stimuleren hun tuinen te vergroenen. Op  deze website en op onze facebook pagina vind je leuke tips over de inrichting van je tuin en hoe ook jij kunt bijdragen om Haarlemmermeer klimaatbestendiger te maken. Dus geef je op want iedereen kan meedoen!

Kan jouw tuin wel wat groener? Doe dan mee met de campagne en haal minimaal 1m2 tegels uit je tuin! Jij wilt toch ook dat jouw tuin leuker, groener, koeler en aangenamer wordt om in te verblijven en naar te kijken? Waarom het zo belangrijk is om tegels uit je tuin te vervangen voor groen, vertellen we je op de pagina “Tegel eruit, groen erin”.

Tegelservice

De verwijderde tegels worden bij de deelnemers thuis opgehaald: met een 100% elektrische vrachtauto van onze partner Dura Vermeer. De Tegelservice zal op 2 of 3 vastgestelde dagen de tegels en andere verharding ophalen. Tot die tijd kun je de tegels het beste in een hoekje van de tuin bewaren.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid en wordt mede mogelijk gemaakt door Woningcorporatie Ymere, Hoogheemraadschap Rijnland, Gemeente Haarlemmermeer, hoveniersbedrijf Le Gardinier, Dura Vermeer en Gamma Hoofddorp.

Meer informatie

Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina. In dit formulier kun je aangeven hoeveel vierkante meter verharding je van plan bent om te gaan wippen.

1.

Wip alleen tegels uit je eigen (voor-, achter-, of geveltuin). Elke onttegelde vierkante meter telt! NB: Wip geen tegels uit de openbare ruimte. Wil je graag een geveltuin voor je huis maar is de grond van de gemeente? Neem dan contact op met Mariken Straat, mariken.straat@nmcx.nl

2.

Fotografeer je betegelde tuin, om te laten zien hoe het was. Fotografeer daarna de (stapel) tegels die je hebt verwijderd én de mooie tuin die je er voor terug hebt gekregen, en stuur de foto’s naar info@haarlemmermeerwaterproof.nl . Geef daarbij ook het aantal vierkante meters groene tuin op die je hebt gecreëerd en jouw bijdrage wordt geregistreerd. Tegelwip-grootheidswaanzin wordt niet gewaardeerd. Dus geen aantallen doorgeven die niet kloppen!

3.

Bij geconstateerde overtreding van bovenstaande spelregels of als je niet blijkt te voldoen aan de voorwaarden (zie hieronder), word je als deelnemer gediskwalificeerd.

Tegelservice

De tegels zullen worden opgehaald op een paar van tevoren vastgestelde dagen. Daarover zal later op deze pagina worden bericht.

Door de tegelservice wordt het bewoners makkelijker gemaakt om versteende tuinen aan te pakken. Heb je geen plek om de tegels op te slaan? Neem dan even per mail contact op.

Geen tegels, wel je steentje ‘wegdragen’?
Wil je wel graag een deelnemer aan de overwinning helpen, of onze gemeente groener maken? Neem dan even contact op via info@haarlemmermeerwaterproof.nl . Er zijn genoeg mensen met tegels die jouw hulp en spierballen kunnen gebruiken!

Je kunt met deze wedstrijd meedoen als je in Haarlemmermeer woont.

Je kunt met deze wedstrijd meedoen als tegels wipt op je eigen grond, of in de tuin van de woning die je huurt van de woningcoöperatie. Wil je tegels verwijderen vóór of aan de zijkant van je huis en is de grond van de gemeente? Doe dan mee aan de campagne: “Meer biodiversiteit, help jij ook een handje?”. Neem daarvoor contact op met Mariken Straat, mariken.straat@nmcx.nl

Je kunt met deze wedstrijd meedoen als je toestemming geeft om je gegevens te gebruiken om persoonlijk contact met je op te nemen. Dit doen wij enkel als het om het HaKa gaat. Na afloop van de wedstrijd zullen wij je gegevens verwijderen.

Laten we samen wateroverlast voorkomen en onze mooie omgeving nog groener maken!

We vinden het leuk als je nadat je klaar bent foto’s van het resultaat deelt op de facebook pagina van Haarlemmermeer Waterproof.

AANMELDFORMULIER

    PERSOONSGEGEVENS

    Opmerking: een team kun je vormen samen met buren, of vrienden die elders in Haarlemmermeer wonen. Of je vormt een team samen met andere deelnemers van het HaKa die je misschien nog niet kent. Een team maakt meer kans om de hoofdprijs te winnen. Meedoen met een team is niet nodig om mee te kunnen doen aan het HaKa.

    DE WONING BETREFT EEN:

    WERKZAAMHEDEN

    Deze twee vinkjes zijn verplicht. Als je ze niet aanvinkt, kan je het formulier niet versturen.