“Wat doe jij met een ton?”

"Wat doe jij met een ton?" verlengd!!!

UPDATE: “Wat doe jij met een ton?” verlengd!

Goed nieuws voor alle bewoners van Haarlemmermeer met een tuin! De wedstrijd “Wat doe jij met een ton?” is verlengd en er zijn nog 3 weken om mooie prijzen te winnen. Waarom doen we dit? Mensen zijn vanwege de kou van de afgelopen maand nog niet in de stemming om lekker met hun tuin aan de slag te gaan. We geven €2.500,- (hoofdprijs), €1.000,- (tweede prijs), €500,- (derde prijs) weg voor een leuk tuinidee. Veel geld dus, voor weinig moeite.
Het enige dat je hoeft te doen is in een paar zinnen (optioneel met een fotootje) jouw groene droomtuin omschrijven met een regenton in de hoofdrol. De jury beoordeelt de plannen, waarvan de 3 beste plannen een prijs winnen. Naast geldprijzen geven we ook 10 houten regentonnen weg (oud wijnvat) van Boomkwekerij Tas t.w.v. €129,-. Alle inzendingen worden in een album op de facebookpagina van NMCX Centrum voor Duurzaamheid geplaatst. Deelnemers kunnen hun omgeving daarop laten stemmen door hun ontwerp te liken (binnen het album op de facebookpagina van NMCX). Dubbel kans op prijzen dus!
Deelnemers kunnen hun idee sturen naar: info@haarlemmermeerwaterproof.nl.

Ontwerp een waterproof tuin en maak kans op geldprijzen tot €2.500,- en regentonnen!

Is jouw tuin wel waterproof? Ontwerp een waterproof versie van jouw tuin, waarbij een regenton de basis is. Hoe richt je de rest van je tuin in? Doe mee met deze wedstrijd en win! Met de prijzen kun jij jouw tuin waterproof maken.

Meedoen? Mail een plaatje/foto en omschrijving van je ontwerp o.v.v. je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer naar info@haarlemmermeerwaterproof.nl.

Met zo’n waterproof tuin raak je beter bestand tegen de steeds vaker voorkomende hevige regenval én benut je het gratis regenwater beter. Een regenton in de tuin voelt misschien als dweilen met de kraan open, maar een waterproof Haarlemmermeer is uiteindelijk het resultaat van alle inspanningen – klein en groot. En je kunt natuurlijk veel meer doen! Wat doe je met het water dat je opvangt? Het opgevangen water in de regenton kun je gebruiken om de planten water te geven als het droog is. Mooi! En verder? Op www.haarlemmermeerwaterproof.nl vind je tips. Of je kunt het Handboek voor de Watervriendelijke tuin downloaden. Die staat ook boordevol tips!

TIP: Maak je ontwerp zo mooi mogelijk, zodat je de jury en het publiek overtuigd van jouw ontwerp! Wil je makkelijk een plaatje van je ontwerp maken? Gebruik www.tekenjetuin.nl. Je kunt natuurlijk ook een leuk filmpje van je tuin maken, met uitleg van hoe je wilt dat het gaat worden. Of teken je tuin en maak daar een foto of PDF van.

Er zijn 2 soorten prijzen te winnen:

 1. De jury beoordeelt de plannen, waarvan de 3 beste plannen een prijs winnen: een geldbedrag voor het realiseren van het ontwerp. Het prijzengeld is als volgt verdeeld: €2.500,- (hoofdprijs), €1.000,- (tweede prijs), €500,- (derde prijs). De winnaars worden uiterlijk 18 mei bekend gemaakt.
 2. Alle inzendingen worden in een album op de facebookpagina van NMCX Centrum voor Duurzaamheid geplaatst. Deelnemers kunnen hun omgeving daarop laten stemmen door hun ontwerp te liken*. De 10 inzendingen met de meeste likes, winnen een houten regenton (oud wijnvat) van Boomkwekerij Tas t.w.v. €129,-, incl. btw en bezorging, excl. aansluiting. Stemmen op Facebook kan tot 29 april 12.00 uur. De winnaars worden uiterlijk 18 mei bekend gemaakt.

*LET OP: alleen de likes binnen het album van NMCX tellen.

Voor nieuws, tips en een overzicht van de inzendingen: Houd de facebookpagina van NMCX in de gaten! Heb je vragen over deze wedstrijd neem contact met ons op via info@haarlemmermerwaterproof.nl.

Wat zijn de spelregels?

 1. de tuin in kwestie moet zich in Haarlemmermeer bevinden
 2. er moet een regenton in het ontwerp zitten
 3. deelname aan de wedstrijd bestaat uit een omschrijving van je nieuwe tuin (met optioneel een foto van de “oude” tuin en beeld van je ontwerp).
 4. deelnemers zijn verplicht een naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer op te geven
 5. deelnemen kan tot en met 21 april door te mailen naar info@haarlemmermeerwaterproof.nl
 6. winnaars van de geldprijzen worden uiterlijk 18 mei op de hoogte gebracht van hun prijs
 7. winnaars van de facebook actie worden op facebook bekend gemaakt
 8. winnaars moeten hun prijs besteden aan de inrichting van hun tuin
 9. de bedragen van de geldprijzen zijn inclusief BTW
 10. winnaars moeten de prijs in 2018 besteden
 11. winnaars moeten na afloop beschikbaar zijn voor een interview over en fotografie van de nieuwe tuin
 12. over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd