Klik en filter op thema

Tuin Educatie Dak Gebouw Straat Plein Park Buurt

Educatie

Watereducatie betekent werken aan waterbewustzijn bij jong en oud. Water is een belangrijke bron van leven, we kunnen niet zonder. Maar een teveel aan water, bijvoorbeeld door hoosbuien, kan ook tot problemen leiden. Hoe gaan we hier mee om? Om het begrip hierover te vergroten is leren over water belangrijk. Over op welke manier we slim en zorgvuldig met ons water om kunnen gaan. Leren kan op allerlei manieren: (doe)lessen, fietsroutes, mooie voorbeelden, ervaringskennis opdoen. Op deze website vind je informatie over educatieve activiteiten in Haarlemmermeer.

Wat kan jij doen?

Groen Schoolplein

Steeds meer scholen in de regio ontdekken de kracht en het plezier van een Groen schoolplein. Veel onderdelen van een groen schoolplein zorgen voor een waterproof omgeving dat beter bestand is tegen de toenemende heftige regenbuien.

Wat gebeurt er verder in Haarlemmermeer?

Op 17 augustus 2015 opende wethouder John Nederstigt het gloednieuwe gezonde schoolplein van basisschool de Klippeholm. De leerlingen hadden zelf een belangrijke stem bij de nieuwe inrichting. Klimmen en klauteren, schommelen, duikelen, verstoppertje spelen: de leerlingen van Klippeholm kunnen zich op hun nieuwe plein helemaal uitleven.

Dinsdag 13 juni 2017 is het Groene & Actieve schoolplein van Montessorischool Floriande feestelijk geopend!

In 2016 namen 196 leerlingen van IKC Wereldwijs deel aan de WaterXperience. Dit is een schoolbreed educatieprogramma van NMCX Centrum voor Duurzaamheid om de jeugd (en dus de toekomstige huizenbewoners) “Waterketenbewust” te maken.

WaterXperience

In 2016 namen 173 leerlingen van Sterrenschool Bikube deel aan de WaterXperience. Dit is een schoolbreed educatieprogramma van NMCX Centrum voor Duurzaamheid om de jeugd (en dus de toekomstige huizenbewoners) “Waterketenbewust” te maken.

Praktijkschool de Linie

Tijdens een speciale middag in juni 2016 op praktijkschool De Linie leerden 50 leerlingen dat het klimaat verandert en grote regenbuien voor wateroverlast zorgen.

Tijdens Wereldwaterdag op 22 maart volgden alle kinderen van basisschool de Avonturijn in Nieuw-Vennep het interactieve lesprogramma over hoe om te gaan met wateroverlast en klimaatverandering: Hoe vangen we in de toekomst van die hoosbuien op, zoals we de afgelopen tijd hebben meegemaakt?

Leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp zijn gestart met een opdracht over het klimaat- en waterbestendig maken van Haarlemmermeer. NMCX Centrum voor Duurzaamheid vraagt de leerlingen om advies te geven over hoe bewoners van vier gebieden in Haarlemmermeer hun omgeving beter bestand kunnen maken tegen onder andere de toenemende hevige regenbuien en hittestress.