Klik en filter op thema

Tuin Educatie Dak Gebouw Straat Plein Park Buurt

Dak

Het dak is een heel geschikte plek om tijdelijk regenwater op te vangen. Dat kan op verschillende manieren. Een eenvoudig groen dak bestaat uit een dunne substraatlaag en een sedumbegroeiing, eventueel aangevuld met kruiden en grassen. Ze bieden capaciteit voor regenwaterbuffering, beperken de opwarming van het dak, en zijn prettig om naar te kijken. Meer water kan opgevangen worden met een retentiedak, die onder de substraatlaag een extra laag heeft om regenwater te bergen. Kijk voor meer informatie op de website van de dakdokters.

Wat kan jij doen?

Met een groen dak houd je water vast, vertraag je de afvoer richting het riool, verfraai je de buurt, vergroot je de biodiversiteit en verkoel je de omgeving. Van een eenvoudig groen sedumdak, intensief natuurdak tot een multifunctionele daktuin: er zijn vele varianten.

Wat gebeurt er verder in Haarlemmermeer?

Vergroening Ark

In juni 2016 won kerkcentrum De Ark de derde prijs in de wedstrijd voor ‘het groenste idee van Haarlemmermeer’. Het idee behelsde onder andere het aanleggen van een tuin op of om De Ark met als doel om water op te vangen bij overvloedige regenval, om fijnstof af te vangen en om bijen en andere insecten te lokken.