Stenen eruit, groen, grond en/of grind erin

Heel veel tuinen in Nederland zijn volledig betegeld. Steen in de tuin zorgt ervoor dat het water snel wegstroomt en niet opgeslagen kan worden. groen, grond en/of grind in je tuin kunnen dat wel en helpen wateroverlast op straat of bij de buren in de tuin voorkomen. Haal (een deel van) de stenen uit je tuin en houd hierbij rekening met de volgende vuistregel: 1/3 van je tuin verhard, 2/3 groen. Als het heel heet is, zorgt groen in je tuin ook voor verkoeling. Stenen houden daarentegen de hitte vast. Haal jij ook een of meerdere stenen uit je tuin? Laat het ons weten en doe mee!

Halfverharding

Wil je graag je tuin ontstenen, maar wel draagkracht houden? Dan kun je kiezen uit meerdere typen halfverharding. Kijk voor meer informatie op de website van Rainproof:

Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek wil Nederland graag vergroenen, te beginnen met tuinen. Heel veel tuinen in Nederland zijn volledig betegeld, en operatie Steenbreek toont in een aantal filmpjes hoe je dit kunt aanpakken. Hieronder vind je deel 1. Kijk voor meer informatie en filmpjes op de website van Operatie Steenbreek.

Stichting RIONED maakte een handboek voor de watervriendelijke tuin. Hierin staan veel tips om je tuin groen en waterproof te maken. Er zit voor elke tuin wel een goede tip tussen:

Werk aan een gezonde bodem
Leg een gazon aan
Plant een heg
Plant een boom
Begin een moestuin
Maak een geveltuintje
Gebruik waterpassende verharding
Makkelijke planten voor een schaduwtuin
Makkelijke planten voor een droge tuin
Makkelijke planten voor een zonnige tuin
Makkelijke planten voor een natte tuin

DeelnemenAantal deelnemers:
account_box

Overige projecten

Lees ook