Regenwaterschutting

Waarom een regenwaterschutting? 

Wil je meer regenwater opvangen dan met een regenton kan? Je kunt regenwater ook (verticaal) opslaan met bijvoorbeeld een regenwaterschutting. Een schutting van 1 meter breed kan al gauw zo’n 300L regenwater opslaan. Je kunt er vervolgens ook een kraantje aan maken om het water te gebruiken voor het vullen van gieters of voor de aansluiting van een druppelsysteem (irrigatie). Voor sproeien heb je een pomp nodig voor voldoende druk. En, heel belangrijk, om legionellabesmetting te voorkomen, moet er gebruik worden gemaakt van een legionellafilter.

Voordelen op een rijtje

  • Groot waterbufferingsvermogen
  • Relatief weinig ruimte nodig
  • Samen met de buren aan te schaffen (kosten en opbrengst delen)
  • Afhankelijk van je budget kun je veel of weinig elementen aanschaffen

Is jouw tuin er geschikt voor? 

Heb jij al een schutting in je tuin? Dan kun je de regenwaterschutting er tegenaan plaatsen of één of meerdere schuttingdelen vervangen voor de regenwaterschutting. Met een regenwaterschutting ben je niet veel tuinoppervlakte kwijt en het heeft ook meteen de functie van afscheiding van je tuin met de omgeving, bijvoorbeeld van een naastgelegen straat of je buren. Bespreek deze oplossing dus ook met je buren: misschien willen zij ook wel zo’n schutting en kunnen jullie de kosten (en het opgevangen regenwater) delen. 

Aan de slag! 

Te koop bij:
Rainwinner

Aanleggen door:
Greenspot Groenspecialisten

Wat doe jij om Haarlemmermeer Waterproof te maken? Laat het ons en je buren weten! Download deze raamposter, vink aan welke maatregelen jij al hebt uitgevoerd en hang de poster voor het raam. Zo weten je buren ook wat jij doet. Misschien inspireer je hen er zo wel mee!

Download de raamposter

DeelnemenAantal deelnemers:
account_box

Overige projecten

Lees ook