Regenton in de tuin

Een regenton is een eenvoudige manier om regenwater op te vangen én te benutten. Zaag je regenpijp door en plaats er een regenton onder. Zo verdwijnt het regenwater niet in het riool, maar kun je het zelf gebruiken. Bijvoorbeeld om je eigen planten (binnen of buiten) water te geven. Ze zijn beschikbaar in allerlei vormen, soorten en maten. De meeste tonnen hebben een kraantje waarmee je de gieter kunt vullen om de planten mee water te geven. Daarnaast is het handig om een overloop te maken van de regenton naar de regenpijp. Zo zorg je ervoor dat je regenton niet kan overstromen. Je kunt het ook op een andere manier weg laten lopen, bijvoorbeeld naar een vijver of een sloot.

Als je lange tijd op vakantie gaat bestaat de kans dat planten te weinig water krijgen. Sluit daarom een druppelirrigatiesysteem aan op de volle regenton. De tuin kan zo droogteperioden overleven!

Heb jij een regenton, of ga je er een halen? Laat het ons weten en doe mee!

Regenpijp afkoppelen

Benieuwd hoe je je regenpijp afkoppelt en aansluit op de regenton?

Ook op www.rainproof.nl en de website van RIONED vind je meer informatie over de regenton en het aansluiten hiervan.

Op www.huisjeboompjebeter.nl vind je meer tips voor het klimaatbestendig maken van je tuin.

Andere vormen van wateropslag

Naast de klassieke regentonnen zijn er andere vormen van wateropslag in je tuin mogelijk. Denk aan een waterschutting of ondergrondse watertanks. Op www.rainproof.nl vind je meer informatie over een regenwaterschutting. Vraag bij je tuincentrum naar de verschillende mogelijkheden!

DeelnemenAantal deelnemers:
account_box

Overige projecten

Lees ook