Ontwerp een plan voor een waterbestendige omgeving

Donderdag 11 mei t/m vrijdag 18 augustus 2017

Heb jij een slimme oplossing om regenwater tijdelijk op te vangen? Doe mee met de competitie ‘Waterhelden gezocht’ van Nudge en win de Hansje Brinker Prijs t.w.v €3500,-!

Over de competitie

Iedereen kent het verhaal van Hansje Brinker, die de Held van Haarlem werd door met zijn vinger een gaatje in de dijk te dichten. Wij Nederlanders krijgen er naast dijkbreuken een nieuwe uitdaging bij: wolkbreuken. Het weer wordt extremer. Enorme hoosbuien zorgen voor ondergelopen straten, huizen en tuinen. Ook in jouw buurt.  Om dit te voorkomen moeten we onze omgeving zo inrichten dat het water tijdelijk opgevangen wordt. En wat dacht je ervan om het (gratis) regenwater aan je plantjes te geven in periodes van droogte? Minder tegels, meer groen en een regenton zijn een uitstekend begin, maar er is meer mogelijk. Met deze competitie wordt iedereen in de regio uitgedaagd om verder te denken over vernieuwende en creatieve oplossingen, en een echte Hansje Brinker van deze tijd te worden.

De beste drie uitgewerkte ideeën worden beloond met een mooi geldbedrag om het plan werkelijkheid te maken!

Wie kan er mee doen?

Waterhelden is een competitie voor inwoners van Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer die willen helpen om de regio beter bestendig te maken tegen heftige regenval. Of je nu een huiseigenaar of huurder bent; iedereen die in Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Velsen, Aalsmeer, Amstelveen of Amsterdam-west woont is welkom om mee te doen.
 
Daarnaast kun je ook meedoen met je organisatie. Hierbij kun je denken aan:
  • Namens een school met een team van leerkrachten of ouders meedoen
  • Meedoen als bedrijf met buitenruimte of een groot dak
  • Meedoen als vereniging, zoals een sportclub of een buurtvereniging met eigen ruimte

Plannen voor openbaar terrein, zoals parken, kunnen niet meedoen aan de competitie.

Hoe werkt de competitie?

  • Dien uiterlijk vrijdag 18 augustus 2017 om 17:00 uur je ontwerp in via het formulier!
  • Nudge toetst elk ontwerp op de criteria en de voorwaarden en wensen van de competitie, en publiceert het ontwerp vervolgens online.
  • Eind augustus 2017 buigt het expertteam zich over de ingezonden ontwerpen en maakt de vijf finalisten bekend. Deze finalisten worden op 31 augustus 2017 officieel bekend gemaakt.
  • Van vrijdag 1 september 09:00 uur tot en met vrijdag 22 september 2017 om 17:00 uur vindt een openbare stemronde plaats, waarbij iedereen éénmaal een stem kan uitbrengen op zijn of haar favoriete finalisten.
  • Het plan dat op vrijdag 22 september 2017 om 17:00 de meeste stemmen verzameld heeft wint de Hansje Brinker Prijs t.w.v. €3500,- De deelnemer die op de tweede plaats eindigt ontvangt €1500,-. Degene die op de derde plaats staat krijgt €500,-. De bedragen zijn uitsluitend te besteden aan de uitvoering van het plan.

Stel je vraag

Heb je meer informatie nodig? Je kunt tot 18 augustus 2017 vragen indienen door te mailen naar juan@nudge.nl. De vragen worden eenmaal per week door een expert beantwoord. Geselecteerde vragen en antwoorden worden iedere maandag toegevoegd aan de FAQ en zijn voor iedereen openbaar.

Kijk voor meer informatie op www.nudge.nl.