Meten is weten

Waarom meten? 

Vind jij het moeilijk om te bedenken waar je moet beginnen met het waterproof maken van je tuin of woning? Er bestaan meerdere (reken)tools om hier makkelijker beslissingen in te nemen 

Klimaatatlas 

De klimaatatlas geeft inzicht in hittestress en wateroverlast bij jou in de straat. Zo kan je zien hoe jouw omgeving “scoort” op het gebied van hitte en water. Dat kun je gebruiken om keuzes in de te nemen maatregelen te maken.  

Waterlabel 

Het waterlabel geeft informatie over de capaciteit van jouw huis/tuin om water vast te houden. Heb je plannen om waterproof maatregelen in je tuin toe te passen? Vul je gegevens in voor een goede nulmeting. Heb je al maatregelen uitgevoerd? Dan kun je dit hier invoeren en zie je hoeveel je label stijgt. Dit is niet alleen interessant voor jezelf, maar ook voor aannemers, makelaars en taxateurs. En vergeet het je buren niet te laten zien!  

Is jouw woning geschikt? 

Voor elke woning kun je tools gebruiken om meer te weten over het waterproof maken van jouw huis en tuin. Ook als je geen tuin hebt, kun je inzicht krijgen in hoeveel regen er bijvoorbeeld op jouw dak valt. Voor iedereen is er kennis te vinden online. 

Aan de slag! 

Bekijk jouw huis op de klimaatatlas Bereken jouw waterlabel
Wat doe jij om Haarlemmermeer Waterproof te maken? Laat het ons en je buren weten! Download deze raamposter, vink aan welke maatregelen jij al hebt uitgevoerd en hang de poster voor het raam. Zo weten je buren ook wat jij doet. Misschien inspireer je hen er zo wel mee!

Download de raamposter