Lezing: tuinieren met onkruid

Maandag 19 februari 2018

Groei en Bloei Haarlemmermeer, partner van Haarlemmermeer Waterproof, organiseert op maandag 19 februari 2018 een lezing over tuinieren met onkruid. Iedereen is van harte welkom!

Tuinieren met onkruid

Onkruid is iets waar iedereen die zelf tuiniert op enig moment mee te maken krijgt, wat ergernis opwekt, en waarmee de strijd moet worden aangebonden, Maar wat is onkruid eigenlijk, en is het wel altijd terecht dat de planten die in onze tuin een plek vinden om zich te vestigen er rücksichtslos worden uitgetrokken? Onze perceptie van wat onkruid is en wat niet, is door de eeuwen heen sterk veranderd. Wat wij als onkruid bestempelen, is ingegeven door waar we planten voor gebruiken en wat de mode ons dicteert.

In een verrassende reis door het verleden neemt Victor van Pieterson ons mee naar hoe ons beeld over onkruid door de eeuwen heen is veranderd. Dat komt door onze behoefte om steeds meer bijzondere en exotische planten in onze tuinen te planten en hoe we bevooroordeeld zijn geraakt in ons idee over wat onkruid is. Met een andere blik op onkruid kunnen we nu gaan kijken wat voor rol het in onze tuin kan spelen, want het kan van grote meerwaarde zijn. Hoe gedragen verschillende onkruiden zich onder verschillende omstandigheden, en hoe moet er mee worden omgegaan zonder dat het problemen kan opleveren in de toekomst? Kortom, alles wat nodig is om een tuin met onkruid te verrijken.

Meer informatie

Wat: (Gratis) Lezing door Victor Pieterson over tuinieren met onkruid
Wanneer: Maandag 19 februari 2018 20.00 uur
Waar: Kerkelijk Centrum De Ark, Muiderbos 36, in Hoofddorp

Kijk op de website van Groei en Bloei Haarlemmermeer voor meer informatie.

Ben jij aanwezig? Laat het weten aan de rechterkant en doe mee!
(aanmelden is niet noodzakelijk)