Informatie over Groene Daken in de Gamma

Zaterdag 27 oktober
Heb jij als eens nagedacht over een groen dak? Een groen dak is een dak dat is bedekt met planten en heeft veel voordelen. Zo zorgt een groen dak voor isolatie van warmte, koude en geluid. Daarnaast houd je met een groen dak water vast, vertraag je de afvoer richting het riool, verfraai je de buurt, vergroot je de biodiversiteit én verkoel je de omgeving. Zaterdag 27 oktober staan we met Haarlemmermeer Waterproof in de Gamma in Hoofddorp om informatie te geven over groene daken en andere waterproof oplossingen voor jouw huis en tuin. Kom jij langs?

Subsidieregeling

Het aan laten leggen van een groen dak kan nu extra voordelig: Inwoners en ondernemers die investeren in een groen dak kunnen hiervoor een subsidie krijgen van de gemeente Haarlemmermeer. In totaal is €50.000,- aan subsidiegeld in 2018 beschikbaar. Wie het eerst komt, het eerst maalt. De aanvraag hiervoor moet uiterlijk 5 november 2018 worden ingediendHet groene dak moet uiterlijk 31 december 2018 worden aangelegd en betaald, en de facturen en betalingsbewijzen (vaststelling) moeten uiterlijk 15 februari worden ingediend.

Onderscheid in groene daken

Bij de subsidieregeling wordt onderscheid gemaakt tussen basis groene daken (met sedum beplanting) en biodiverse groene daken. Dit zijn daken met meer soorten beplanting die beter bijdragen aan de genoemde voordelen. Omdat deze duurder in aanleg zijn, kan voor dit daktype meer subsidie worden aangevraagd.

Informatie subsidie

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Er moet minimaal 15 m2groen dak worden aangelegd op bijvoorbeeld de woning, schuurtje of bedrijfspand in Haarlemmermeer. Om deze oppervlakte te bereiken kan de aanvraag kan ook samen met buren worden gedaan. Hiervoor hoeven de daken niet aaneengesloten te zijn. Alle voorwaarden en hoe de subsidie kan worden aangevraagd, staan op de gemeentelijke subsidiesite.

Meer informatie

Waar: Gamma Hoofddorp, Noordmeerstraat 22, 2131 AD Hoofddorp
Wanneer: Zaterdag 27 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.