Pop-up parkje Raadhuisplein

Feestelijke opening Pop-up parkje Raadhuisplein

Woensdag 31 mei 2017

Op de plek van de oude, onveilige skatebaan op het Raadhuisplein in Hoofddorp is een welig groen en waterproof Pop-up parkje ontstaan, waarin het heerlijk vertoeven is. De vergroening van de skatebaan draagt bij aan de sponswerking in Haarlemmermeer, en is daarmee een mooi voorbeeld voor Haarlemmermeer Waterproof! Dit voorjaar is hard gewerkt om het Pop-up parkje verder vorm te geven en dat is uitstekend gelukt. Het is dus tijd om het parkje feestelijk te openen! Dit gaat gebeuren op woensdag 31 mei om 16.00 uur. Iedereen is daarbij van harte welkom, aanmelden is wel gewenst via info@hoofddorpwinkelstad.nl.

De groene oase is veel leuker dan de oude grijze skatebaan

Inmiddels is het Parkje een groene oase geworden met oude en jonge fruitbomen, bessenstruiken, kruiden en bloem- en bij-aantrekkende beplanting, een natuurspeelplaats, insectenhotels, wandelpaadjes en zitplekjes om van dat alles te kunnen genieten. En het parkje functioneert, zo blijkt. Onlangs lagen een paar jonge meiden met hun shopping bags na het winkelen heerlijk te relaxen in een van de groene kuilen. Een dag daarvoor was een moeder met haar drie kinderen aan het picknicken, waarbij de kinderen speelden in de boot van wilgentenen. Wat oudere kinderen deelden ongevraagd mee, dat dit parkje veel leuker is dan de oude grijze skatebaan. En onbedoeld, maar wel heel erg leuk is het, dat het parkje ook zomaar een fantastische locatie voor een fotoshoot biedt aan kersverse bruidsparen die na de huwelijksvoltrekking direct vanuit het Raadhuis het parkje kunnen inwandelen. Hoe leuk is dat? Van de oude skatebaan zie je hier en daar nog een stukje beton of ijzer opduiken tussen al het groen en dat mag ook best, want dat maakt het verhaal van het groene Pop-up parkje des te leuker.

Initiatief van de ondernemers van Hoofddorp Winkelstad

In 2016 werd door de Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum (SOHC), partner van Haarlemmermeer Waterproof, het initiatief genomen om de oude, onveilige skatebaan te transformeren tot een Pop-up parkje. Op dat moment stonden stalen hekken om de skatebaan om te voorkomen dat de jeugd nog gebruik zou maken van de onveilige skatebaan. In verband met de komende herontwikkeling van het Raadhuis en Raadhuisplein was een nieuwe skatebaan geen optie. Voor de ondernemers was dat onacceptabel, want het toch al versteende en verpauperde plein vormt één van de belangrijkste aanloop- en zichtroutes van bezoekers van Hoofddorp Winkelstad, en door de hekken en kapotte skatebaan werd het er niet aantrekkelijker op. Besloten werd de skatebaan te transformeren tot Pop-up parkje.

Deze vergroening maakt daarmee ook onderdeel uit van de Positionering van Hoofddorp als Polderstad en de ambitie om het groenste en meest duurzame winkelcentrum te worden. In juni 2015 werd gestart met de vergroening op onder andere het Polderplein-Buiten, waarbij kruiden, groenten, voorjaarsbollen en andere beplanting werd aangebracht. In 2016 werden 120 prachtige oude fruitbomen door het hele Centrum en 30 bakken met vlinder- en bij-aantrekkende beplanting geplaatst op onder andere de Kruisweg.

Iedereen is van harte welkom!

Het parkje staat inmiddels in volle bloei, dus is er echt klaar voor om feestelijk geopend te worden! Iedereen is hierbij van harte welkom, maar aanmelding is gewenst via info@hoofddorpwinkelstad.nl.