Boomweggeefactie

Zaterdag 18 maart t/m 1 april 2017

Op zaterdag 18 maart vindt de jaarlijkse Boomweggeefactie plaats dat wordt georganiseerd door De Heimanshof in samenwerking met Stichting M.E.E.R.Groen. Op die dag kun je tussen 10.00 en 17.00 uur boompjes afhalen bij De Heimanshof (Wieger Bruin­laan 1 – 7 in Hoofd­dorp). De actie loopt door op alle werkdagen tot 1 april. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt en zolang de voorraad strekt. Met hulp van veel vrijwilligers zijn er 25.000 boompjes en struiken verzameld die klaarliggen voor belangstellenden! Hoe ‘groener’ jij je tuin of terrein wilt inrichten, hoe meer bomen je mee mag nemen. Het zijn in totaal 55 verschillende inheemse soorten,waarvan veel met bloemen en vruchten.

Het enige dat De Heimanshof terugvraagt is dat je De Heimanshof doelen steunt door lid te worden van de vereniging. Dat kost 10 euro. Of als je al lid bent, dat je een gift doet voor bijvoorbeeld de restauratie van een pad door de bomen in De Heimanshof.

Een groenere én meer waterproof omgeving
Het doel van de actie is dat bewoners, bedrijven en instellingen in Haarlemmermeer hun eigen tuin en terrein vergroenen en natuurvriendelijker maken. De organisatoren hopen dat er veel boompjes worden afgehaald en geplant, zodat we met elkaar onze omgeving groener maken. Bomen zijn namelijk onder andere goed voor de luchtkwaliteit, CO2-opname, verkoeling én vervullen een rol in waterberging. Doordat in steeds meer tuinen gebruik wordt gemaakt van veel bestrating dreigt een serieus probleem voor waterberging. Deze actie draagt dus ook bij aan het Waterproof maken van Haarlemmermeer.

Plant jij ook boompjes van de Heimanshof? Laat het ons weten en doe mee!

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van www.deheimanshof.nl of neem contact op met Franke van der Laan via beheer@deheimanshof.nl of 06-48226490.

De boompjes die na 1 april over zijn worden voor andere nuttige doeleinden gebruikt.