Prijzen tuinwedstrijd ‘Wat doe jij met een ton?’ uitgereikt

17 mei 2018

Afgelopen dinsdag zijn in Haarlemmermeermuseum De Cruquius de prijzen voor de wedstrijd “Wat doe jij met een ton?” in het bijzijn van wethouder John Nederstigt uitgereikt. Juryvoorzitter Remco Suidgeest van Tuincentrum Suidgeest over het winnende ontwerp: “Dit ontwerp heeft veel goede oplossingen voor regenwater en groen en leven in de tuin. Het is praktisch goed uitvoerbaar en het gebruik van de regentonnen is in dit ontwerp optimaal!”

Makkelijk en eenvoudig
Arjanne Lagendijk, directeur NMCX Centrum voor Duurzaamheid, benadrukt dat het belangrijk is te laten zien dat het voor bewoners makkelijk en simpel is om bij te dragen aan een waterproof Haarlemmermeer. “Door meer groen in de tuin vergroot je de sponswerking van de bodem. En het opgevangen waardevolle zoete regenwater uit de regenton, kun je  weer gebruiken om dit groen te verzorgen.” In de winnende ontwerpen zaten nog meer oplossingen om je tuin waterproof te maken.

Prijswinnaars blij
Deelnemers ontwierpen een waterproof versie van hun tuin, waarbij een regenton de basis is. Hoe richten ze dan de rest van hun tuin in? Met de deelname aan deze wedstrijd werd kans gemaakt op geldprijzen en mooie regentonnen! Met de prijs kunnen de winnaars hun tuin waterproof maken. De hoofdprijs is maar liefst een geldbedrag van €2.500,- om het winnende ontwerp te realiseren. Massine van 13 won samen met zijn vader de tweede prijs: “We gaan in ieder geval nog een regenton van onze cheque kopen. Die zit ook in ons ontwerp en ik vind deze heel mooi!”

Waarom een waterproof tuin?

Met zo’n waterproof tuin raak je beter bestand tegen de steeds vaker voorkomende hevige regenval én benut je het gratis regenwater beter. Een regenton in de tuin voelt misschien als dweilen met de kraan open, maar een waterproof Haarlemmermeer is uiteindelijk het resultaat van alle inspanningen – klein en groot. En je kunt natuurlijk veel meer doen!  Surf maar eens rond op deze pagina.