Tas Boomkwekerij

Tas Boomkwekerij is partner van Haarlemmermeer Waterproof. Peter Tas (eigenaar van Tas Boomkwekerij) stelt zich voor:

“Ik ben Peter Tas, eigenaar van Tas Boomkwekerij, samen met m’n collega’s zijn we dagelijks bezig met het adviseren van particulieren en bedrijven over welk wijnvat ze als regenton of plantenbak kunnen gaan gebruiken. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van de grootte van de tuin en het dak van het huis of schuur.

Een oud wijnvat als regenton of plantenbak

“Tas Boomkwekerij importeert al bijna 10 jaar Franse wijnvaten naar Nederland. Deze wijnvaten hebben 3 á 4 jaar dienstgedaan als wijnvat op een Frans wijnchateau. Het eiken vat geeft in die periode aan de wijn de specifieke houtsmaak waar de Franse wijnen zo om bekend staan. Echter na een paar jaar geeft het vat deze houtsmaak niet meer af en wordt deze vervangen voor een nieuw vat. Het gebruikte vat is echter nog in een topconditie voor gebruik voor andere doeleinden. De meeste vaten vinden hun weg als regenton, maar ook als plantenbak.

Voor het milieu snijdt het mes aan 2 kanten

“De gebruikte wijnvaten worden opnieuw gebruikt, en ook nog eens voor het opvangen van regenwater. Regenwater opvangen is één van de mogelijkheden om de ‘sponswerking’ van een tuin te vergroten.”

Tas Boomkwekerij in Haarlemmermeer

“In Haarlemmermeer hebben we een vestiging aan de Hoofdweg 1580, te Nieuw-Vennep. Maar we komen we het wijnvat ook graag bij de klant thuisbrengen als ze dat prettiger vinden! Wij kunnen vaten leveren van 50 tot 600 liter per stuk en desgewenst voorzien van los deksel, kraan en/of geolied met (natuurlijke) lijnolie.”