Met elkaar Haarlemmermeer Klimaatbestendig

Haarlemmermeer Klimaatbestendig is een initiatief van NMCX Centrum voor Duurzaamheid, Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Haarlemmermeer, maar is van ons allemaal. Samen hebben we een doel: Haarlemmermeer bestand maken tegen de steeds vaker voorkomende hevige regenval én het gratis regenwater beter benutten. In zogenaamde ‘versteende’ gebieden van Haarlemmermeer is veel steen en weinig groen te vinden. Het water kan hierdoor niet weg. Dit zorgt voor veel overlast en schade.

Samen de sponswerking vergroten

Samen willen we de zogenaamde ‘sponswerking’ van Haarlemmermeer vergroten. Daarmee helpen we voorkomen dat straten of kelders onderlopen bij heftige regenbuien. Daar kan iedereen in Haarlemmermeer aan bijdragen. Want gemalen en riolen alleen kunnen heftige regenbuien niet altijd opvangen. Op deze website laten we goede voorbeelden in Haarlemmermeer zien en roepen we iedereen op om voorbeelden door te geven en zo elkaar te inspireren.

Samen het platform ontwikkelen

Voor iedereen is er een manier om bij te dragen. Een regenton in de tuin voelt misschien als dweilen met de kraan open, maar een Klimaatbestendig  Haarlemmermeer is uiteindelijk het resultaat van alle inspanningen – klein en groot. Op dit platform komen alle ideeën, initiatieven en informatie samen. Heb je zelf een idee, een product, verhaal, dienst of een andere bijdrage om je huis, straat of wijk Waterproof te maken?

Vertel ons jouw idee!

Het netwerk van Haarlemmermeer Klimaatbestendig

Haarlemmermeer Klimaatbestendig is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer en NMCX Centrum voor Duurzaamheid, maar is inmiddels een (groeiend) netwerk van diverse organisaties die zich actief inzetten voor het klimaatbestendig maken van Haarlemmermeer en elkaar ondersteunen bij het waterproof inrichten van de polder. Iedere organisatie draagt hier op haar eigen manier aan bij. Wil jouw organisatie of initiatief zich ook aansluiten bij ons netwerk of ken je een organisatie die niet mag ontbreken tussen onderstaande organisaties?

Partners

Wip je mee? Doe mee met het HaKa – editie 2024!

Het watte? Het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen! Een heus kampioenschap in Haarlemmermeer! En het mooie is: iedereen kan meedoen! Ook in 2024 kun je voor het vergroenen van je tuin of het aanleggen van een mooie geveltuin of boomtuin leuke prijzen winnen! De prijsuitreiking vindt plaats in november. Ga voor meer informatie en het inschrijfformulier naar de actiepagina.

Ga naar de Actiepagina