Een nieuwe, groene tuin

Over ons

Met elkaar zijn we Haarlemmermeer Waterproof
Haarlemmermeer Waterproof is een initiatief van NMCX Centrum voor Duurzaamheid en de gemeente Haarlemmermeer, maar is van ons allemaal. Samen hebben we een doel: Haarlemmermeer bestand maken tegen de steeds vaker voorkomende hevige regenval én het gratis regenwater beter benutten. In zogenaamde ‘versteende’ gebieden van Haarlemmermeer is veel steen en weinig groen te vinden. Het water kan hierdoor niet weg, en dit zorgt voor veel overlast en schade.

Samen de sponswerking vergroten
Samen willen we de zogenaamde ‘sponswerking’ van Haarlemmermeer vergroten en daarmee helpen voorkomen dat straten of kelders onderlopen bij heftige regenbuien. Daar kan iedereen in Haarlemmermeer aan bijdragen. Want gemalen en riolen alleen kunnen heftige regenbuien niet altijd opvangen. Op deze website laten we goede voorbeelden in Haarlemmermeer zien, en roepen we iedereen op om voorbeelden door te geven en zo elkaar te inspireren.

Samen het platform ontwikkelen
Voor iedereen is er een manier om bij te dragen. Een regenton in de tuin voelt misschien als dweilen met de kraan open, maar een waterproof Haarlemmermeer is uiteindelijk het resultaat van alle inspanningen – klein en groot. Op dit platform komen alle ideeën, initiatieven en informatie samen. Heb je zelf een idee, een product, verhaal, dienst of een andere bijdrage om je huis, straat of wijk Waterproof te maken?

Vertel ons jouw idee!