Nu ook een gratis regenton voor buurttuinen, zorgboerderijen en kindercentra!

23 november 2017

UPDATE: Dezen actie is gesloten.

In september dit jaar zijn we gestart met het gratis weggeven van regentonnen aan basisscholen, sportverenigingen en buurthuizen in Haarlemmermeer. In totaal hadden we 100 regentonnen te vergeven, waarvan er nog een heel aantal overzijn. Daarom hebben we nu goed nieuws: ook buurttuinen, zorgboerderijen en kindercentra kunnen zich nu opgeven voor een gratis regenton! Meld  je hieronder snel aan. Want op is op!

Waarom een regenton?

Door de toenemende heftige regenbuien wordt het steeds belangrijker om onze omgeving waterproof in te richting. Bij flinke plensbuien op verharde oppervlaktes kan wateroverlast ontstaan. Het versteende oppervlak kan groener worden ingericht zodat er een spons wordt gecreëerd die het water een tijdje vasthoudt. En de regenpijp kan in plaats van op het riool worden aangesloten op een regenton. Zo wordt het riool minder belast met het schone regenwater. Het water dát je opvangt kun je nuttig gebruiken, onder andere om planten te besproeien, of ramen mee te wassen. Een regenton kan niet al het regenwater dat op het dak valt opvangen, maar iedere druppel telt. En het heeft een belangrijke functie voor bewustwording. “We hopen dat deze actie bewoners van Haarlemmermeer aanzet zelf een regenton aan te schaffen”, aldus Erna Krommendijk.

Meedoen?

Alle basisscholen, sportverenigingen, buurthuizen, buurttuinen, zorgboerderijen en kindercentra in Haarlemmermeer kunnen zich via deze link aanmelden voor een gratis regenton. De 1e 100 aanvragen worden ingewilligd en krijgen reactie met meer informatie. Het doel is om alle regentonnen uiterlijk december van dit jaar nog te installeren.*

*Deze actie is gesloten.