Stenen eruit, groen erin

De tip van nieuwe partner Le Gardinier: Gebruik compost!

Gepubliceerd: 15 juni 2020

Haarlemmermeer Waterproof heeft er een nieuwe partner bij! Hovenier Le Gardinier heeft veel ervaring in onze polder en kan Haarlemmermeerders dus goed adviseren bij de (her)inrichting van hun tuin. “Door gebruik te maken van compost zal de waterhuishouding in de polderklei enorm verbeteren!” tipt Wietse van Le Gardinier. “Als je compost mengt met de kleigrond ontstaat er een grondstructuur, die water beter vasthoudt. Bij hevige regenval pakt dit gunstig uit.”

20 jaar ervaring

Le Gardinier is al ruim 20 jaar een gerenommeerd hoveniersbedrijf in Haarlemmermeer en de Bollenstreek. Met hun zakelijke en particuliere klanten ontwikkelen zij tuinen en andere buitenprojecten die aansluiten bij de wensen van de klant door het gebruik van waterproof en duurzame oplossingen in tuinen. “Onze polder is ontstaan uit water.” realiseert Wietse zich goed. “Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om klanten te adviseren hoe er zo goed mogelijk met de (tuin)waterhuishouding om kan worden gegaan. Door de steeds vaker voorkomende hevige regenbuien, moeten we wel zorgen dat we droge voeten houden.”

Opvangen en vasthouden

Haarlemmermeer Waterproof en Le Gardinier passen goed bij elkaar. Zij beoogen allebei groene tuinen aan te leggen waarbij het water optimaal benut wordt en niet wordt weggespoeld. “Ons advies naar klanten is eigenlijk altijd om een infiltratiekratten of een regenton in de tuin te plaatsen. Het overtollige water loopt dan niet weg, maar kun je op een later moment weer gebruiken.”, legt Wietse uit. “Bij het (her)inrichten van tuinen gebruiken we vaak terrassen en paden met halve verharding in de ontwerpen. Daarmee heeft water de kans om weg te lopen in de grond in plaats van in het riool.” Zo vergroten we samen de sponswerking van Haarlemmermeer!

Wil jij jouw tuin waterproof maken? Vraag een offerte aan bij Le Gardinier

Download deze raamposter, vink aan welke maatregelen jij al hebt uitgevoerd en hang de poster voor het raam. Zo weten je buren ook wat jij doet. Misschien inspireer je hen er zo wel mee!

Download de raamposter

Een groen dak

Met een groen dak houd je water vast, vertraag je de afvoer richting het riool, verfraai je de buurt, vergroot je de biodiversiteit en verkoel je de…

Regenton in de tuin

Zaag je regenpijp door en plaats er een regenton onder. Zo verdwijnt het (schone) regenwater niet in het riool, maar kun je het zelf gebruiken…

Stenen eruit, groen, grond en/of grind erin

Tegels in de tuin zorgen ervoor dat het water snel wegstroomt en niet opgeslagen kan…