Groene daken bij de GAMMA

11 november 2018

Zaterdag 27 oktober waren medewerkers van NMCX bij Gamma Hoofddorp aanwezig om informatie te geven over hoe je tuin waterproof te maken. En dan in het speciaal over Groene Daken. Want daarvoor was tot 5 november een subsidie vanuit gemeente Haarlemmermeer beschikbaar.

Er blijkt veel interesse te zijn in Groene Daken. Bezoekers waren blij onze medewerkers te zien: “Jeetje wat toevallig, dit is precies waarvoor we naar de GAMMA gingen, een groen dak! We gaan 50 vierkante meter aan groen dak leggen en een regenton kopen. Goede actie!” en “Ik bouw een schuurtje met plat dak dus dan wil ik wel aan een regenton of groen dak denken, ja.” Vertelden mensen die al op de hoogte waren van de voordelen van een groen dak.

Voor andere mensen waren groene daken een minder bekend fenomeen. Zij hadden hier dus nog veel vragen over: Kan ik zo’n dak zelf maken? Wat voor plantjes zijn het? Kan ik het uitbreiden met andere plantjes? Hoe makkelijk is het onderhoud? De antwoorden op die vragen kun je lezen in de reportages over de groene daken bij Roos, Tim en Annemarieke en André.

Bij Gamma kun je in Haarlemmermeer terecht voor materiaal als je zelf een groen dak wilt aanleggen. Met de juiste voor bereiding is dat een eitje. Lees maar hoe Tim dat heeft gedaan. Wil je alles uit handen geven? Dan kun je voor groene daken ook terecht bij Greenspot Groenspecialisten.