Waterdoorlatende verharding

Gebruik in onze polder zand onder de grindplaten als extra waterbuffer

Gepubliceerd: 17 augustus 2020

Een van de manieren om je tuin “waterproof” te maken is waterdoorlatende verharding. Bij onze nieuwe partner, Grindplaatshop, kun je terecht voor een nóg duurzamere oplossing: grindplaten van gerecycled materiaal! Dit in tegenstelling tot een hoop andere platen die na gebruik wel recyclebaar zijn, maar van nieuw materiaal zijn gemaakt.

Waterdoorlatende verharding

Waterdoorlatende verharding in je tuin is natuurlijk al een heel goede stap, maar als je dan toch bezig bent, denk dan ook aan de ondergrond onder die verharding. Ruud Griekspoor van Grindplaatshop tipt: “Helaas laat de kleigrond in onze polder het regenwater – vooral bij hevige buien – niet goed door. Mijn tip is dat als u grind of split wilt gaan gebruiken u eerst een laag zand of gebroken puin aanbrengt. Deze zorgt niet alleen voor stabiliteit maar fungeert ook als buffer van het regenwater. Zodat de kleigrond het water daarna rustig kan opnemen.” 

Grindplaten voor visueel resultaat

Grindplaatshop levert koppelbare grindplaten. “Door het gebruik van grindplaten bent u verzekerd van stabiele en spoor-vrije paden, parkeerplaatsen en opritten,” vertelt Ruud. “Na de onderlaag van zand of puin, plaats je op een gronddoek de grindplaten. Deze kun je dan “vullen” met het door jou gewenste materiaal: grind op split. Zo heb je een mooi, maar ook heel stevig en duurzaam, visueel resultaat.”

Kijk voor meer informatie over deze grindplaten op Grindplaatshop.nl of lees meer over waterdoorlatende verharding op onze website.

Download deze raamposter, vink aan welke maatregelen jij al hebt uitgevoerd en hang de poster voor het raam. Zo weten je buren ook wat jij doet. Misschien inspireer je hen er zo wel mee!

Download de raamposter

Hoogteverschillen in de tuin

Door hoogteverschillen in de tuin aan te brengen zorg je ervoor dat sommige delen altijd droog blijven en in andere delen bij een heftige regenbui water kan blijven staan…

Waterdoorlatende verharding

Soms is verharding nodig, bijvoorbeeld bij het terras, tuinpaden en de oprit. Hier kan voor waterdoorlatende verharding gekozen worden. Waterdoorlatende verharding…

Maak je (groene) schoolplein waterproof

Steeds meer scholen in de regio ontdekken de kracht en het plezier van een Groen schoolplein. Veel onderdelen van een groen schoolplein…