Een gratis regenton voor 5 basisscholen, inclusief aansluiting op de regenpijp

15 juni 2017

Haarlemmermeer Waterproof biedt 5 basisscholen in Haarlemmermeer een gratis regenton ínclusief aansluiting op de regenpijp. Wil jouw school bijdragen aan een waterproof omgeving? Reageer dan snel via info@nmcx.nl en wie weet staat er binnenkort een mooie regenton op het schoolplein!

Waarom een regenton?

Door de toenemende heftige regenbuien wordt het steeds belangrijker om onze omgeving waterproof in te richting. Bij flinke plensbuien op verharde oppervlaktes zoals schoolpleinen kan wateroverlast ontstaan. Het versteende oppervlak kan groener worden ingericht zodat er een spons wordt gecreëerd die het water een tijdje vasthoudt. Daarnaast kan het regenwater ook beter worden benut. Door water op te vangen in bijvoorbeeld een regenton kun je het water onder andere gebruiken om planten te besproeien. Op dit moment wordt regenwater dat op het dak valt vaak via de regenpijp afgevoerd naar het riool of naar een sloot. Om regenwater dat op het dak valt op te vangen kun je ook de regenpijp afzagen en deze aansluiten op de regenton.

Meedoen?

Samen met tuincentrum Suidgeest biedt Haarlemmermeer Waterproof 5 basisscholen in Haarlemmermeer een gratis regenton, inclusief aansluiting op de regenpijp. Reageer snel (en uiterlijk donderdag 29 juni), want de gratis regentonnen gaan naar de eerste 5 scholen die een mailtje sturen naar info@nmcx.nl!