Waterproof

Het HaKa Tegelwippen!

Gepubliceerd: 31 maart 2021

Van 1 maart tot 1 oktober streden inwoners van Haarlemmermeer tegen elkaar tijdens het HaKa. Het watte? Het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen! Iedereen kon meedoen in de strijd om de meeste tegels uit zijn of haar (voor)tuin te verwijderen en maakte daarmee kans op 5 zitmeubels van BioBound.

Kan jouw tuin ook wel wat groener? Ga dan nu aan de slag en haal die tegels uit je tuin! Jij wilt toch ook dat jouw tuin leuker, groener, koeler en aangenamer wordt om in te verblijven en naar te kijken?

Volgend jaar zal er opnieuw een campagne zijn om de tuinen te onttegelen, dus houd deze website en onze facebook pagina goed in de gaten!

Kijk ook op de actiepagina.

Download deze raamposter, vink aan welke maatregelen jij al hebt uitgevoerd en hang de poster voor het raam. Zo weten je buren ook wat jij doet. Misschien inspireer je hen er zo wel mee!

Download de raamposter

Een groen dak

Met een groen dak houd je water vast, vertraag je de afvoer richting het riool, verfraai je de buurt, vergroot je de biodiversiteit en verkoel je de…

Regenton in de tuin

Zaag je regenpijp door en plaats er een regenton onder. Zo verdwijnt het (schone) regenwater niet in het riool, maar kun je het zelf gebruiken…

Stenen eruit, groen, grond en/of grind erin

Tegels in de tuin zorgen ervoor dat het water snel wegstroomt en niet opgeslagen kan…