Beeld: Mudmotion

Breng een Watergroet aan Waterwolf

tot september 2020

Hoe kunnen we met elkaar zorgen dat onze Haarlemmermeer droog blijft en de Waterwolf niet terugkomt?  Heb jij een idee? Wij nodigen je uit om tekeningen te maken en plannen te bedenken. Stuur jouw idee in en krijg een gratis toegangskaartje voor het museum.

Je kan je ideeën inleveren bij of opsturen naar Gemaal De Cruquius. Het project ‘Watergroet aan de Waterwolf’ is een initiatief van Cruquius Museum, ondersteunt door NMCX, centrum voor duurzaamheid. Meer informatie op de website van het Haarlemmermeer Museum De Cruquius.

Voorgaande Activiteiten

Doe mee: #tegeleruitboomerin

t/m 14 juni 2020

Maak kans op een Afternoon Tea bij de Olmenhorst t.w.v. €92,-. Deel een foto met jouw boom op Facebook, Twitter en/of Instagram met #tegeleruitboomerin. Bekijk de actievoorwaarden voor deelname.

Maak je eigen minimoestuin!

Zaterdag 11 mei 2019

Op 11 mei staan we op het Polderplein (Winkelcentrum Vier Meren) om jou meer informatie te geven over waterlievende planten. Haal jij een tegel uit jouw tuin?? Dan krijg je een minimoestuintje mee naar huis. Neem zelf een eierdoos mee om het tuintje in te maken.

Ruil jouw tegel in voor een waterlievende plant!

Zaterdag 18 mei 2019

Samen maken we Haarlemmermeer Waterproof!
Ruil nu een tegel in voor een (waterlievende) plant en draag jouw steentje bij. Op 18 mei staan we bij Tuincentrum Suidgeest om jou meer informatie te geven over waterlievende planten. Lever jij een tegel uit jouw tuin in? Dan krijg je een waterlievende plant mee naar huis.

Informatie over Groene Daken in de Gamma

Zaterdag 27 oktober 2019

Heb jij als eens nagedacht over een groen dak? Een groen dak is een dak dat is bedekt met planten en heeft veel voordelen. Zo zorgt een groen dak voor isolatie van warmte, koude en geluid. Daarnaast houd je met een groen dak water vast, vertraag je de afvoer richting het riool, verfraai je de buurt, vergroot je de biodiversiteit én verkoel je de omgeving. Zaterdag 27 oktober staan we met Haarlemmermeer Waterproof in de Gamma in Hoofddorp om informatie te geven over groene daken en andere waterproof oplossingen voor jouw huis en tuin. Kom jij langs?