Activiteiten

Naast de activiteiten in de agenda zijn er meerdere projecten waar je doorlopend aan kan deelnemen, om zo bij te dragen aan een waterproof Haarlemmermeer.

Afgelopen activiteiten

De Gele Lis (bron: www.mijntuin.org)
Zaterdag 18 mei 2019

Samen maken we Haarlemmermeer Waterproof!

Ruil nu een tegel in voor een (waterlievende) plant en draag jouw steentje bij. Op 18 mei staan we bij Tuincentrum Suidgeest om jou meer informatie te geven over waterlievende planten. Lever jij een tegel uit jouw tuin in? Dan krijg je een waterlievende plant mee naar huis.

Zaterdag 11 mei 2019

Op 11 mei staan we op het Polderplein (Winkelcentrum Vier Meren) om jou meer informatie te geven over waterlievende planten. Haal jij een tegel uit jouw tuin?? Dan krijg je een minimoestuintje mee naar huis. Neem zelf een eierdoos mee om het tuintje in te maken.

Zaterdag 27 oktober

Zaterdag 27 oktober staan we met Haarlemmermeer Waterproof in de Gamma in Hoofddorp om informatie te geven over groene daken en andere waterproof oplossingen voor jouw huis en tuin. Kom jij langs?

"Wat doe jij met een ton?" verlengd!!!

UPDATE: “Wat doe jij met een ton?” verlengd! Goed nieuws voor alle bewoners van Haarlemmermeer met een tuin! De wedstrijd “Wat doe jij met een ton?” is verlengd en er zijn nog 3 weken om mooie prijzen te winnen. Waarom doen we dit? Mensen zijn vanwege de kou van de afgelopen maand nog niet in […]

17 maart 2018

Wat doe jij met een ton? Ontwerp jouw waterproof tuin en maak kans op geldprijzen tot €2.500,- en regentonnen. Hulp nodig bij het ontwerpen? Bij Tuincentrum Suidgeest staan zaterdag 17 maart hoveniers klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook kunnen zij je helpen met het ontwerp door middel van tekendetuin.nl.

24 maart 2018

Wat doe jij met een ton? Ontwerp jouw waterproof tuin en maak kans op geldprijzen tot €2.500,- en regentonnen. Hulp nodig bij het aansluiten van jouw regenton? Bij Gamma Hoofddorp kun je zaterdag 24 maart terecht voor de workshop “Hoe sluit ik een regenton aan?”

25 maart 2018

Hoe groot is de kans dat je op een warme dag regenwater staat te hozen uit je huis? Hoosbuien komen door de klimaatverandering steeds vaker voor en kunnen voor veel wateroverlast zorgen. Om mensen bewust te maken dat wij met zijn allen zelf iets kunnen doen tegen wateroverlast is Haarlemmermeer Waterproof op 25 maart spectaculair […]

Actie: Bestel nu online een wijnvat als regenton op www.tasboomkwekerij.nl/wijnvaten. Vermeld Haarlemmermeer Waterproof in de opmerkingen en u krijgt er een gratis wijnmeter bij. Dit geldt ook als u het wijnvat komt afhalen bij onze vestiging te Nieuw-Vennep. Deze actie geldt tot 31 december 2017. (Gratis bezorging vanaf € 100,-) Een tweede leven Tas Boomkwekerij importeert al bijna 10 jaren […]

Maandag 19 februari 2018

Groei en Bloei Haarlemmermeer, partner van Haarlemmermeer Waterproof, organiseert op maandag 19 februari 2018 een lezing over tuinieren met onkruid. Iedereen is van harte welkom!

Zaterdag 21 oktober

Wil jij weten hoe dat werkt? Kom dan zaterdag 21 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur langs bij de Gamma in Hoofddorp, partner van Haarlemmermeer! En als je ter plekke een regenton aanschaft krijg je er een gratis vulautomaat bij.

Maandag 9 oktober 2017

Cees Verkerke, bekend om zijn natuurtuin (De Zintuigentuin), is door Groei en Bloei Haarlemmermeer uitgenodigd om een lezing te komen geven over zijn eigen tuin als inspiratiebron. Deze lezing vindt plaats op zaterdag 9 oktober om 20.00 uur in Kerkelijk Centrum De Ark in Hoofddorp.

Zondag 25 juni 2017

Zondag 25 juli vindt alweer de 6e editie van het Groene Loper Festival plaats. Op het Raadhuisplein kunnen bezoekers de hele middag gratis genieten van muziek, (straat)theater, workshops en een groene markt. Duurzaam, inspirerend en verrassend!

Open tuinendag
Zaterdag 17 juni 2017

Tijdens het derde weekend van juni openen landelijke heel wat tuinen van zowel particulieren als instellingen hun deuren weer voor het publiek. Van 10.00 – 16.00 uur kan iedereen de tuinen bezoeken. De tuin van de Familie Giesbergen, aan de Spieringweg 1144, te Zwaanshoek, is een mooi voorbeeld van een waterproof tuin.

Zaterdag 3 juni 2017

Zaterdag 3 juni is ‘Haarlemmermeer Waterproof’ aanwezig in tuincentrum Suidgeest met informatie, leuke aanbiedingen en een winactie!

Pop-up parkje Raadhuisplein
Woensdag 31 mei 2017

Op de plek van de oude, onveilige skatebaan op het Raadhuisplein in Hoofddorp is een welig groen en waterproof Pop-up parkje ontstaan, waarin het heerlijk vertoeven is. Iedereen is van harte welkom bij de feestelijk opening op woensdag 31 mei om 16.00 uur.

Bonnie chopard
Dinsdag 13 juni 2017

In het kader van de nationale tuinweek verzorgt landschapsarchitecte Bonnie Chopard op dinsdag 13 juni om 20.00 uur een lezing in ’t Kattegat in Hoofddorp.

Donderdag 11 mei t/m vrijdag 18 augustus 2017

Heb jij een slimme oplossing om regenwater tijdelijk op te vangen? Doe mee met de competitie ‘Waterhelden gezocht’ van Nudge en win de Hansje Brinker Prijs t.w.v €3500,-!

Vergroening Ark
Vrijdag 19 mei 2017

Op vrijdag 19 mei om 14.00 uur wordt de vergroening van De Ark gevierd (inloop vanaf 13.30 uur). Omdat je groen niet ‘in gebruik’ kunt nemen zoals je dat met een gebouw doet, heeft de Ark wethouder duurzame ontwikkeling John Nederstigt gevraagd twee fruitbomen van Fruit Your World aan te bieden aan twee buren van De Ark.

Gemalen
Zaterdag 13 en zondag 14 mei 2017

Gemalen en riolen kunnen heftige regenbuien niet altijd alleen opvangen. Daarom is een Waterproof Haarlemmermeer belangrijk. Maar hoe zit dat nu met gemalen in Haarlemmermeer?

Een nieuwe, groene tuin
20 maart - 2 april 2017

Iedereen met een grotendeels verharde op betegelde tuin die graag een nieuwe tuin wil, kan kans maken op een gratis tuinadvies van één van de specialisten van GroenRijk.

Tuincentrum Suidgeest
Zaterdag 8 april 2017

Haarlemmermeer Waterproof staat in tuincentrum Suidgeest. Bezoekers krijgen vrijblijvend advies over de verschillende mogelijkheden voor een groene, waterproof tuin en deskundigen helpen bij het maken van een ontwerp op maat voor de eigen tuin.

T/m 31 maart 2017

Ben jij trots op je eetbare tuin en wil je anderen inspireren om hun tuin een stukje groener te maken? Doe mee en vul vóór 31 maart het aanmeldformulier in.

Zondag 26 maart 2017

Zondag 26 maart is Haarlemmermeer Waterproof aanwezig in tuincentrum GroenRijk Zwanenburg om samen met GroenRijk extra aandacht te besteden aan de nieuwe, groene, natuurlijke tuin.

Zaterdag 18 maart t/m 1 april 2017

Op zaterdag 18 maart vindt de jaarlijkse Boomweggeefactie plaats dat wordt georganiseerd door de Heimanshof in samenwerking met Stichting M.E.E.R.Groen. Op die dag kun je tussen 10.00 en 17.00 uur boompjes afhalen bij De Heimanshof (Wieger Bruin­laan 1 – 7 in Hoofd­dorp). De actie loopt door op alle werkdagen tot 1 april.

Groei & Bloei Intratuin
Zaterdag 10 juni 2017

Op zaterdag 10 juni, tijdens de nationale tuinweek, organiseert Groei&Bloei in samenwerking met tuincentrum Intratuin Cruquius wederom de actie Tegel eruit-plantje erin. Bij inlevering van een tegel ontvang je een plant. Doe je mee?

Zaterdag 15 Oktober 2016

Zaterdag 15 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur kan iedereen die langskomt bij Tuincentrum Groenrijk Zwanenburg gratis advies krijgen over het watervriendelijk inrichten van de eigen tuin.

2 November 2016

Wil jij ook meer groen in je wijk? Kom dan 2 november van 19.30 – 22.00 uur naar het Ontwerp Atelier ‘Gewildgroei dat wordt georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid.